U16: KVC Westerlo – Club Brugge KV

Het was snel duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, toch was het KVC Westerlo dat zorgde voor het eerste gevaar met een doelpoging van Christian Porcu die over het doel van de Brugse goalie besloot.  De goede start van de Kemphanen werd getemperd door een snel openingsdoelpunt van de bezoekers.  Reeds in de 2e minuut werd de bal tussen de poort gespeeld op links, doorgespeeld en werd na een mooi individuele actie in de verste hoek binnengetrapt.  Het leek randje buitenspel maar de scheidsrechter volgde zijn lijnrechter en de vlag bleef naar beneden.  Eerste kans en meteen een doelpunt is meestal een voorbode om de wedstrijd niet meer onder controle te krijgen. Maar niks was minder waar, dit KVC Westerlo zette zich schitterend over het doelpunt heen en streden vanaf dat moment met het spreekwoordelijke “mes tussen de tanden” om het Club Brugge moeilijk te maken.

Dit resulteerde in een opeenstapeling van kleine kansjes voor KVC Westerlo.  In de 4e minuut werd een prachtig afstandsschot van Alexander Willems mooi gepareerd door de Brugse doelman (ex-PSV).  De daarop volgende hoekshop was het weer de Brugse doelman die zijn ploeg recht hield.

De kansen bleven komen voor KVC Westerlo maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. In de 8e minuut maakte de doelman van Brugge een duidelijke handsbal buiten de 16, dit had een rode kaart kunnen zijn, maar de scheidrechter besloot om de doelman van Brugge te laten staan en gaf hem geel. Dit had een belangrijk moment kunnen betekenen in de wedstrijd.  Uiteindelijk na bijna een kwartier wedstrijd was het dan toch nog eens Club Brugge die de neus aan het venster stak en een kans creëerden.  Een voorzet vanop links werd  door de Brugse aanvaller over het doel gekopt.  In de beginfase van de wedstrijd toonde KVC Westerlo iets teveel respect voor de tegenstaander, gaande weg toonden de Kemphanen meer lef en zette Brugge onder druk.  We waren nog maar in het eerste kwartier van de wedstrijd wanneer Owen Corten doorzette op links, maar zijn voorzet bereikte net geen Westelse voet.  Een minuut later was het Jarne Swerts die mooi aflegde voor Alexander Willems, maar zijn schot werd wederom gestopt door een sterk keepende bezoekende doelman.  Het bleef zoeken voor KVC Westerlo om uit het pak te spelen en om openingen te creëren, maar ze bleven er voor gaan.  Dan toch op rond de 20e minuut werd KCV Westerlo beloond met een fraai doelpunt van Breben Gotthold, die een afvallende bal rechtstreeks op de slof nam en onhoudbaar binnentrapte. Dit keer was de bezoekende doelman wel verslagen. Na de wervelende 10 minuten van KVC Westerlo leek het erop dat er even gas werd teruggenomen, en kwamen de bezoekers zowaar terug in de wedstrijd.  KVC Westerlo ging opzoek naar ruimte tussen de lijnen maar dat was niet zo evident. Uiteindelijk is Club Brugge een zeer ervaren ploeg.  Op het halfuur een heet standje voor het doel van KVC Westerlo, 3 doelpogingen werden gelukkig telkens afgeblokt.  Ondanks Brugge de reputatie heeft om het 2e sterkste team van het land te zijn, waren het onze Kemphanen die op het laatste van de eerste helft halve kansjes bij elkaar speelden. Een infiltrerende  centrale verdediger Alexander Martinez kon mooi afleggen op Jarne Swerts, maar zijn doelpoging strandde op de bezoekende doelman. In de laatst minuut van de eerste helft was het nog Jarne Swerts die langs de lijn kon oprukken en mooi aflegde voor Christian Porcu, net iets te zacht.

Reeds in de 1e minuut van de 2e helft namen onze jongens het initiatief in handen om druk te zetten naar voren. In de 42e minuut werd een mooi afstandsschot van Alexander Willems  gepakt door de Brugse doelman.  KVC Westerlo bleef goed druk zetten maar liep tegen een opdoffer van jewelste. De 2e kans van Club Brugge werd omgezet in een doelpunt, afwerken aan 100% noemen ze dat. Even werd de ruimte tussen de linies te groot gelaten waardoor de Brugse aanval van profiteerden 1-2.

De kopjes gingen helemaal niet hangen en KVC Westerlo ging gretig en vastberaden opzoek naar de gelijkmaker.   De spelers van Brugge begonnen steeds meer en meer overtredingen te maken. De stilstaande fases voor KVC Westerlo stapelden zich op, maar enkel de gelijkmaker ontbrak.  Er gebeurde zoveel op korte tijd, dat het niet evident was om elke thuisactie te noteren.  KVC Westerlo bleef doorgaan, opzoek naar de gelijkmaker. Op het halfuur kreeg een zeer mooie actie van KVC Westerlo geen gevolg door buitenspel van Bram Dillen.  Er volgden o.a. een mooi afstandsschot van Giel Meersmans,  maar ook zijn schot belande in de handen van de Brugse doelman.  In de 33e minuut was het dan toch bijna raak voor KVC Westerlo toen een voorzet vanop rechts door Bram Dillen net iets te scherp was voor de pas ingekomen Robbe Van Diest om binnen te tikken.  Ondanks een laatste offensief bleef de stand op 1-2.  Logischerwijze is dit een einde met gemengde gevoelens, maar de prestatie van dit KVC Westerlo was zo goed dat er weinig sprake was van ontgoocheling en de Kemphanen met opgeheven hoofd het veld verlieten.

Hopelijk kunnen wij verder gaan op dit elan tegen Charleroi nu zaterdag 27 november om 14u15 op het eigen foodmaker terrein.

Eindstand: KVC Westerlo – Club Brugge KV: 1 – 2