U16: YR KV Mechelen – KVC Westerlo

In het voetbal is meermaals bewezen dat bevestigen na een uitzonderlijke prestatie niet altijd evident is. Een paar weken geleden hadden onze Kemphanen een identiek scenario meegemaakt door AA Gent te verslaan en daarna nipt te verliezen tegen Cercle Brugge.  Na winst vorige week tegen Standard Luik mochten we deze keer naar hekkensluiter KV Mechelen.  De eerste 5 min van de wedstrijd verliep alles nog volgens plan met een goede organisatie en hoog voetbal. Dit resulteerde in een kleine kans voor Breben Gotthold, zijn doelpoging ging net over.  Na 10 min leek het plots of KVC Westerlo speelde zeer terughoudend, waardoor onze jongens vaak een stapje te laat kwamen in het duel.  Door onzekerheid werd de bal te vaak slordig ingespeeld waardoor KV Mechelen steeds meer en meer in de wedstrijd kwam. Vanaf de 15e min in de eerste helft was het vooral KV Mechelen die de bal opeiste en voor het meeste doelgevaar kon zorgen.  In de 16e min bereikte een vrije trap op links een Mechelse aanvaller, hij probeerde met een lage schuiver onze doelman Door Lievens te verslaan, maar dat lukte niet.  Eén minuut later werd het zeer warm voor het doel van KVC Westerlo, in een wirwar van kansen kwamen onze Kemphanen zeer goed weg.  De meeste aanvallen werden er door onze verdedigers wel goed uitgehaald, maar in de 27e minuut was het dan toch raak voor KV Mechelen. De flankspeler kon op rechts goed doorzetten, ondanks dat Bram Dillen er alles aan deed om hem af te stoppen, bleef hij in balbezit.  Zijn voorzet van bijna op de doellijn werd mooi door een vrijstaande KV Mechelen speler binnen gekopt 1-0. Net voordien kreeg Alexander Willems een gele kaart voor een zeer lichte overtreding.  Op minuut 30’ een identieke fase voor KV Mechelen. Dit keer strandde de kopbal richting doel op de rug van Jarne Swerts.  KV Mechelen bleef ook in de eindfase van de eerste helft de gretigste ploeg. Dit resulteerde nog in een paar kansjes voor de thuisploeg, maar telkens was het doelman Door Lievens die zijn ploeg in de wedstrijd hield.  Net voor het affluiten van de eerste helft was het dan toch Xander Vandebosch die met een mooi afstandsschot de thuisdoelman verplichtte tot een mooie save.

Meteen in het begin van de 2de helft werd duidelijk dat de instructies van de coach onze Kemphanen enigszins hadden wakker geschut.  In de eerste 10 min was er druk van KVC Westerlo en de drang naar een doelpunt was duidelijk merkbaar.  Niettegenstaande ging KV Mechelen ook nog op zoek naar een 2e doelpunt wat leidde tot enige voorzichtigheid.  Want in de 11e min  kreeg KV Mechelen een reuze kans, maar het schot werd met een snelle reflex van de lijn gehaald door doelman Door Lievens. Een paar minuten later was het dan toch raak voor KVC Westerlo. Dit doelpunt werd mooi ingeleid door een actie van Breben Gotthold die mooi aflegde naar Alexander Willems, hij twijfelde niet en nam de bal meteen op de voet.  De bal draaide onhoudbaar binnen in de verste winkelhaak 1-1. Na het inbrengen van Robbe Van Diest en Berkay Zaman kwamen meer aanvallende impulsen van KVC Westerlo.  In de 64e minuut kreeg KVC Westerlo een mooie kans op stilstaande fase. Het was Lou Roten die op doel kon koppen, maar de bal belandde in de handen van de thuisdoelman.  Het bleef wel oppassen voor onze Kemphanen, want KV Mechelen lag nog steeds op de loer om een zelf een doelpunt te maken.  In de 65e minuut werd een counter van KV Mechelen afgevlagd wegens buitenspel.  In minuut 67e ontnam Berkay Zaman de bal van een verdediger van KV Mechelen, zijn mooie pass bereikte Robbe Van Diest in de loop die koelbloedig maar onhoudbaar de 1-2 binnentrapte.  Een paar minuten later was het Berkay Zaman zelf wiens doelpoging belandde op de deklat.  Op het einde van de wedstrijd werd een aanvaller van KV Mechelen foutief afgestopt in de .16. De scheidsrechter aarzelde even maar besloot dan toch om strafschop te fluiten. Ondanks Door Lievens de juiste hoek koos, ging de strafschop binnen.  Niettegenstaande de wedstrijd een paar minuten had stilgelegen, floot de scheidrechter af op 39 minuten.  Misschien hing er nog een 3e doelpunt voor KVC Westerlo in de lucht, we zullen het nooit weten.  Eindstand 2-2

Onze nationaal U16 kunnen nu een 2 -tal weken rusten om er dan tegen STVV volop tegenaan te gaan.

Eindstand: YR KV Mechelen – KVC Westerlo: 2 – 2