U16: Royal Antwerp FC  – KVC Westerlo

In het begin van de wedstrijd was het al vlug duidelijke dat KVC Westerlo het moeilijk ging hebben met Royal Antwerp FC.  KVC Westerlo had het moeilijk met uitverdedigen en het vinden van een vrijstaande medespeler.  In de eerste 10 minuten van de wedstrijd kreeg RAFC al een reeks van kleine kansjes.  Royal Antwerp kon ook rekenen op een moeilijk te verdedigen spits die zorgde voor het nodige gevaar in de beginfase van de wedstrijd.  Toch kreeg KVC Westerlo na een kwartier meer grip op de wedstrijd.  In de 12e minuut kreeg KVC Westerlo een vrije trap door een fout op Alexander Willems, Robbe Van Diest kon niet bij de bal om binnen te tikken.  In de daaropvolgende 10 minuten was het alle hens aan dek voor de Westelse verdedigers.  Een opendoelkans van de spits van Antwerp werd hoog over getrapt, in zijn daaropenvolgende actie werd diezelfde spits foutief afgestopt door onze doelman.  De strafschop werd feilloos binnengetrapt 1-0 19e minuut. Na deze opdoffer probeerde onze Kemphanen de wedstrijd in handen te nemen.  In de 23e minuut werd een alleen doorgebroken Alexander Willems foutief gestopt, de scheidsrechter besliste om hiervoor geen kaart te geven. In de 24e minuut was het wederom de spits van Antwerp die stevig doorzette, de centrale verdediger van KVC Westerlo Alexander Martinez deed er alles aan om hem af te stoppen en zo van een doelpunt te houden, maar de spits van Antwerp trok aan het langste eind 2-0 na 24 minuten.  Na 30 min maakte Lou Roten, na 2 maanden zonder wedstrijd, zijn wederoptreden in de Westelse verdediging.  Zijn taak bestond erin om de gedreven spits van Royal Antwerp uit de wedstrijd te houden.  In de laatste 10 minuten van de eerste helft kreeg Antwerp nog 2 mooie kansen.  In de 31e minuut werd een terugvallende bal meteen op de slof genomen, net naast.  Een mooie voorzet vanop links werd mooi richting doelkader gekopt, maar de bezoekende doelman Door Lievens was bij de pinken en voorkwam de 3-0.

In het begin van de 2e help kon KVC Westerlo iets meer een vuist maken en dwongen een paar hoekschoppen af.  Eentje ervan werd door Matisse Moermans tegen de paal gekopt.  Net toen onze Kemphanen druk zetten, liepen ze op een uitgekiemde counter.  De flankspeler van Antwerp zette snel door op links en legde de bal perfect terug op een medespeler in het centrum 3-0 60e minuut.  Eén van de mooiste acties uit de wedstrijd kwam dan toch van onze Kemphanen, na een mooi driehoek kon Jarne Swerts perfect voorzetten, Matisse Moermans nam de bal op de slof, net naast.  In de 74e minuut stormde de centrumspits van Antwerp alleen af op doel, deze passeerde feilloos een uitgekomen Westelse doelman en maakte zo de 4-0   De hoofdjes bij onze jongens gingen nu toch wel ietsje dieper hangen, hierdoor kon Antwerp in de 87e minuut nog een 5e keer scoren.

Volgende week opnieuw een kans om ons te tonen tegen OH Leuven.

Eindstand: R. Antwerp FC – KVC Westerlo: 5 – 0