U16 KVC Westerlo – Cercle Brugge

KVC Westerlo begon goed georganiseerd aan de wedstrijd. Na 3’ spelen kregen onze Kemphanen een behoorlijke kans, een vrijstaande Breben Gotthold kreeg een kopbal niet voorbij de bezoekende doelman.  De daaropvolgende minuten was KVC Westerlo duidelijk de meest offensieve ploeg wat resulteerde in een paar kleine kansjes. Maar het was het verhaal van net niet.  Na een kwartier was Cercle voor de eerste keer echt gevaarlijk maar een goed uitgekomen thuisdoelman voorkwam het doelpunt. Na deze gemiste kans geraakte ook Cercle Brugge beter in de wedstrijd. Onze jongens liepen steeds meer en meer achteruit.  De druk van Cercle resulteerde in de 32e min. in het eerste doelpunt van de wedstrijd.  Niettegenstaande de lijnrechter aan de overkant stond te vlaggen voor buitenspel, kwam hij uiteindelijk op zijn beslissing terug  Het werd een kantelpunt in de wedstrijd, jammer genoeg niet in het voordeel van onze Kemphanen. Bij KVC Westerlo was de concentratie even zoek waardoor Cercle Bruggen 2 minuten later het 2e doelpunt kon maken 0-2 34e min.  Een simpele terugleggende bal naar het centrum werd feilloos binnengetrapt.

De tweede helft begon veel belovend. KVC Westerlo had constant balbezit en het spel speelde zich volledig af op de helft van de tegenstander. De kansen begonnen zich stilaan gaan op te stapelen voor KVC Westerlo.  In de 46’na een deviatie van Robbe Van Diest, plaatse die de bal net over.  In de 52’ kreeg Matisse Moermans een mooie kans door een voorzet van Robbe Van Diest richting doel te koppen, hier was een mooie redding van de bezoekende doelman nodig om ons van een doelpunt te houden. Een doelpunt voor KVC Westerlo hangt duidelijk in de lucht  In de 55e minuut, na een eerder genomen vrijetrap, kwam de bal plots voor de voeten van Robbe Van Diest die onhoudbaar binnen trapte.  KVC Westerlo kreeg wat het op dat moment zeker verdiende. KVC Westerlo bleef duchtig op zoek gaan naar de aansluitingstreffer waardoor de stilstaande fases zich opstapelde in het voordeel van onze Kemphanen  Onverdiend kregen wij in de 66e min. het deksel op de neus. 1-3  Cercle kwam 1 x in de tweede helft over de middenlijn waaruit zij scoren. Ondanks deze zware opdoffer bleef KVC Westerlo knokken om nog een gelijkspel uit de brand te slepen.  In de 70e minuut trapte Giel Meersmans een verre voorzet richting de 16.  Een sluwe Matisse Moermans kon zijn voet er tegen zetten en verrast de bezoekende doelman (2-3). In de laatste 10 min hielden onze jongens hoge druk, maar helaas kwam de verdiende gelijkmaker er niet.

Zeker op basis van de tweede helft verdiende KVC Westerlo het niet om deze wedstrijd te eindigen met 0 punten, maar laat ons vooral met de inzet en mentaliteit van de 2e helft verder bouwen naar de volgende wedstrijd tegen stamnummer 1 Royal Antwerp FC.

Einduitslag: KVC Westerlo – Cercle Brugge: 2 – 3