KVC Westerlo U18 – R. Antwerp FC

De bezoekers van de Bosuil gingen met de drie punten aan de haal maar verdienden deze niet meer dan de thuisploeg. Het wedstrijdbegin was wat aftastend langs beide zijden en daaruit leek KVC iets meer maturiteit aan de dag te leggen. Geen uitgesproken doelkansen maar de sporadische dreigingen kwamen vooral van KVC. Senda stak meermaals de neus aan het venster en ook Achille wist voor nervositeit te zorgen in de bezoekende defensie. Maar vaak was het net niet, of net over of deed een finale onderschepping de scoringskansen de das om. Soms waren we te ongeduldig en te onzeker in de opbouw en maande de coach zijn spelers aan om de ruimte meer op de flanken te zoeken. Defensief kwamen we zelden in de problemen maar toch wist Antwerp geheel uit het niets en onverwacht twee keer op haast identieke wijze te scoren: Via een uitgesponnen aanval werd de bal telkens achter gelegd en kon de Antwerpse spits in doel werken.

Na de rust was het vooral kwestie om snel de aansluitingstreffer te vinden om terug vuur en spanning in de wedstrijd te droppen, zoals we dit in onze voorgaande wedstrijden mochten ervaren. Antwerp leunde achteruit en leek zich te beperken tot het verdedigen van de voorsprong. Jerfi was het eindstation van een mooie opgezette actie maar zijn schot miste precisie. Flavien dreigde vanop zijn flank en dropte meermaals de bal in de zestien. Lukas wist hiervan bijna één te verzilveren maar zijn kopbal ging net over. Ook Senda lag meermaals op de loer maar kende pech in de afwerking of vond een sterk keepende bezoekende doelman op zijn weg. De bal wilde er simpelweg niet in of viel niet goed en zo was de ruststand meteen de eindstand.

Selectie: Jason Janssens, Lucas Thiels, Maxim Dillen, Jeffrey Lufundu, Wannes Van Elsen (60′ Axel Belmans), Zoran Pelic (60′ Lukas Buts), Zidan Van Baelen (31′ Flavien Mboyo), Kasper De Weyer, Achille Youth (45′ Jerfi Alkan), Owen Creces, Senda Mukandila, Noah Jorissen (NG), Mauro Maes (NG), Devin Veraghtert (NG)

Score: 0-2

De volgende wedstrijd spelen we op en tegen OHL om 14u. Het adres is Korbeekdamstraat 41, 3050 Oud-Heverlee

NIEUWS

PARTNERS