U16 KRC Genk – KVC Westerlo

Na het vrije weekend stond alweer een uitwedstrijd op het programma, deze keer op het veld van KRC Genk.

In de aanvangsfase tonen de Kemphanen te veel respect voor de tegenstander waardoor we amper aan voetballen komen. De thuisploeg heeft het meest balbezit en voetbalt dan ook een paar goede kansen bij elkaar in de aanvangsfase. De eerste grote kans krijgen we al na 3 minuten spelen. De Genkse aanvaller wordt helemaal vrij gespeeld en mag alleen op doel afgaan, maar onze doelman Rune Spinnoy doet wat van hem verwacht wordt. Genk blijft het spel maken en na 10 minuten levert dit een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Onze doelman Rune Spinnoy kan de bal in hoekschop duwen. De daaropvolgende hoekschop vormt geen probleem voor onze doelman. 2 minuten later dwingt de thuisploeg alweer een vrije trap af op een gevaarlijke plaats. Deze keer heeft onze doelman de bal klem. KVC Westerlo heeft het moeilijk om kansen te creëren. Na iets meer dan 20 minuten gespeeld wordt een Genkse aanvaller diep gestuurd. Onze doelman kopt uit en wil de bal ontzetten, maar komt hierbij zwaar in botsing met de Genkse aanvaller. Beide spelers hebben verzorging nodig, maar onze doelman dient geblesseerd het veld te verlaten en krijgt op de koop toe nog een rood karton onder zijn neus geduwd. KVC Westerlo dient nog bijna een uur met 10 verder. Kerem Erbay wordt opgeofferd en Door Lievens neemt de plaats van Rune Spinnoy in onder de lat. Na een half uur spelen opent de thuisploeg de score na een hoekschop, 1-0. Amper 2 minuten later wordt een voorzet vanop rechts over Door Lievens in doel gekopt, 2-0. Overduidelijk natrappen van een thuisspeler wordt onbegrijpelijk niet bestraft door de scheidsrechter. We gaan rusten bij een 2-0 stand.

Na de rust krijgen een beter KVC Westerlo te zien. Het is echter de thuisploeg dat al snel (48min.) de 3-0 op het bord kan zetten. De ingevallen Robbe Van Diest kan zich mooi ontdoen van zijn bewaker. Hij ziet de doelman uit zijn doel staan en trapt de bal over de doelman tegen de netten, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg blijft de gevaarlijkste ploeg, maar KVC Westerlo geeft niet op en verdient toch stilaan een doelpuntje. Ook een duwfout op Jarne Swerts in het strafschopgebied blijft onbestraft. Ook de man minder begint door te wegen en in de 56e min. is het alweer de thuisploeg die kan scoren, 4-0. Na een uur spelen krijgt KVC Westerlo toch wat het verdient, Jarne Swerts kan de 4-1 binnen trappen. De Kemphanen willen meer, maar het is de thuisploeg die in de slotfase de eindstand op 5-1 brengt na geharrewar voor doel.

Einduitslag: KRC Genk – KVC Westerlo: 5 – 1