KVC Westerlo U18 – KRC Genk, 18 september 2021

Zware klepper op het menu maar de uitdaging was daarom des te groter en vooral des te aantrekkelijker: met Racing Genk mochten we zonder meer één van de sterkste tegenstanders uit de reeks verwelkomen.

De opbouw in de verslaggeving naar een eerste hoogtepunt kan meteen overboord gegooid worden. Het was namelijk onmiddellijk bingo. En hoe? Jerfi kreeg na amper 25 seconden de bal buiten de 16 toegespeeld, draaide weg van zijn tegenstander en krulde de bal enig mooi in de verste winkelhaak. “Oververdiend” was onze smalende opmerking die onze verbazing van deze blitse opener wat wegstak.

Genk reageerde meteen met een….doelpunt. Nog geen 5 minuten rolde de bal. Jason had nochtans een stevige uithaal mooi gepareerd maar de rebound werd feilloos binnengetrapt. Alles te herdoen maar wat een opener van deze zonovergoten wedstrijd.

Rechtevenredig met de temperatuur ging het tempo onder leiding van Genk de hoogte in. Van eennrichtingsvoetbal was echter geen sprake want met Flavien konden we eens te meer tegenprikken en ook Owen kon via een schot vanuit de tweede lijn even voor Westelse dreiging zorgen. Al kunnen tegenstanders van dit kaliber steeds voor een onverwacht momentum zorgen. En dat gebeurde ook in min 21. Bal door het centrum en de spits draaide met een zeer behendige beweging weg van misschien wel meerdere tegenstanders en wist de hoek mooi uit te kiezen. 1-2.

Veer gebroken? Verre van. Ondertussen is de weerbaarheid van onze manschappen gekend en ook nu weer toonden we waarom: Nog voor het halfuur verstreken was, stond de 2-2 op het ingebeelde sorebord. Flavien hield aan de linkerflank zijn tegenstanders aan de praat, net lang genoeg om via Illias als tussenstation, de vrijstaande Zidan te bereiken. Beheerst nam hij de Genkse goalie tegenvoets en konden we met een gelijkspel en vooral met opgeheven hoofd de rust ingaan.

Na de rust eenzelfde openingsscenario zoals in de eerste helft, jammer genoeg aan de foute zijde. Een infiltratie in onze 16 werd genadeloos afgewerkt en na 3 minuten waren we opnieuw op achtervolgen aangewezen. De coach bracht hiervoor regelmatig nieuw bloed met Devin, Senda, Lukas en Wannes en al gauw werd er opnieuw hoop gekoesterd dat er een volgende gelijkmaker zou aankomen. Wannes stuurde mooi buitenkant voet Senda in de diepte maar de Genkse goalie was iets sneller op de bal. Het spel ging op en neer en opnieuw schotelde KVC de toeschouwers een portie spanning en opwinding voor. Die Kampfgeist eiste jammerlijk een tol. Flav en Kasper zegen geveld neer maar knokten heldhaftig verder. Lukas kon nog even dreigen in de 16 maar wist Senda net niet te bereiken. Er zat geen remonte meer in. De strijd was gestreden en we moesten een bittere pil slikken door in de laatste 5 minuten nog 3 doelpunten te incasseren. Vertekend beeld want opnieuw kregen we tot het einde spanning, geestdrift en inzet!

Selectie: Jason Janssens, Lukas Thiels, Maxim Dillen, Jeffrey Lufundu, Axel Belmans (59′ Wannes Van Elsen), Kasper De Weyer, Zidan Van Baelen (59′ Devin Veraghtert), Owen Creces, Jerfi Alkan (50′ Senda Mukandila), Ilias Ifrassen (59′ Lukas Buts), Flavien Mboyo, Joren De Wachter (NG), Joppe Verdonck (NG), Mattice Snellings (NG)

Score: 2 – 6, 1′ Jerfi Alkan , 31′ Zidan Van Baelen Volgende wedstrijd spelen we op en tegen Cercle Brugge, Zaterdag 24 september om 14u , Adres Olympialaan 74, 8200 Brugge