U16: SV Zulte-Waregem – KVC Westerlo

Voor de eerste wedstrijd van de competitie maakte onze Kemphanen de verplaatsing naar Waregem.

In de beginfase was het Essevee die het spel naar zich toe trok, met een paar kansen tot gevolg. Het werd meteen duidelijk dat de thuisploeg de snelheid op de flanken opzocht, en daar in slaagde ook. Gelukkig kon de Westelse verdediging de buitenspelval een paar keer open zetten.  Op de 6e min. kwam KVC Westerlo goed weg, toen de spits van Essevee mooi wegdraaide en net naast het doel besloot.  Maar ook KVC Westerlo was niet ongevaarlijk en kon een paar keer tegenprikken. In de 14 min kwam Christian Porcu, na een snelle collectieve omschakeling alleen voor de Waregemse doelman die het schot onschadelijk maakte. Dieper in de eerste helft hielden beide teams gelijk tred. Het spel ging op en neer met op bepaalde ogenblikken hoog tempo.  Het leek erop dat het, mede het drukkend weer, een fysieke uitputtingsslag ging worden.  Beide teams gingen verder op zoek naar een eerste doelpunt. In de 21e min. bereikte een voorzet van Robbe Van Diest een goed gevolgde Matisse Moermans, maar zijn kopbal kon de doelman niet verrassen. Een minuutje later kwamen onze jongens tot tweemaal toe goed weg, de bal werd uiteindelijk van de lijn gehaald door Bram Dillen. In de laatste 10 min van de eerste helft kreeg KVC Westerlo een paar kansen op stilstaande fase, zoals het de voorbije wedstrijden werd bewezen zijn dit voor onze jongens halve doelpunten, maar dit keer wou het niet echt lukken.  In de 33e minuut viel het eerste doelpunt van de wedstrijd.  Door druk te zetten op de Waregemse verdediging veroverde de pas ingekomen Robbe Van Diest de bal, ontdeed zich van zijn tegenstander en krulde de bal mooi binnen in de verste hoek 0-1 KVC Westerlo.  Luttele seconden later werd de euforie getemperd door de gelijkmaker van Zulte-Waregem.  Via hoekschop kon een vrije man van Zulte-Waregem de bal simpel binnen leggen.  Een beetje aangeslagen door het snelle tegendoelpunt was er een klein beetje concentratie verlies bij onze Kemphanen waardoor Essevee nog een paar kansjes op het einde van de eerste helft bij elkaar speelden. Gelukkig was er een goed keepende Westelse doelman die ons recht hield op cruciale momenten.

2de helft

In het begin van de 2e helft probeerde KVC Westerlo op zoek te gaan naar de overwinning, want voor beide teams werd het een dubbeltje op zijn kant.  In de 50e min kwam Matisse Moermans afgezonderd voor het doel, maar zijn schot dwarrelde voorlangs.  In de 51e min werd  een onrechtstreekse vrije trap onhoudbaar binnen getrapt door Essevee 2-1.  Onze Kemphanen werden dus voor de 2e maal geklopt op een stilstaande fase. Het is duidelijk dat de vermoeidheid beide teams parten begon te spelen. Het was moeilijk om nog gaten te vinden in beide verdedigingen.  Ondanks probeerde KVC Westerlo op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Dit lukte bijna in de 72e min. toen Robbe Van Diest een half hoge voorzet van Owen Corten niet helemaal onder controle kreeg en naast het doel besloot. Onze Kemphanen bleven proberen maar de gelijkmaker bleef uit waardoor het dubbeltje op de kant rolde voor Essevee.

Toch met een opgeheven hoofd en een goed gevoel gaan wij de volgende wedstrijd tegenmoet.

Eindstand: SV Zulte-Waregem – KVC Westerlo: 2 – 1