KVC Westerlo U18 – S.V. Zulte-Waregem 21 augustus 2021

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen brengt altijd een gezonde portie stres met zich mee. Zeker afgelopen zaterdag! Eindelijk terug een wedstrijd met inzet, dus iedereen in volle verwachting voor het duel met Zulte Waregem.

Een open wedstrijdbegin leek gevoelsmatig in ons voordeel uit te draaien. Niet dat we Zulte bij het nekvel grepen maar we staken enkele keren de neus aan het venster. Owen infiltreerde in de 16 maar werd gretig afgeblokt en Flavien zijn schot mistte kracht. Zulte kwam ook even dreigen: lange bal vanop de flank die leek over te waaien maar een alerte Zulte-speler had alsnog de slagkracht in huis om de bal terug te leggen in de zone waar de spits beheerst kon afwerken (7′ 0-1). Meteen raak en KVC ongelukkig op achtervolgen aangewezen. Toch even een opdoffer!

KVC reageerde wat aangeslagen, kon de bal moeilijk in de ploeg houden en toonde te weinig overtuiging. De enige (halve) kansen bleven wel van het thuisfront komen. Maxim vond via de lange bal regelmatig de flanken. De enkele dreigingen die hieruit voortvloeiden resulteerde in een uitgesproken mogelijkheid: Een voorzet op links werd door Bas overhoeks binnengekopt, zo leek, maar net voor de doellijn kwam een Zulte verdediger het vreugdemoment verstoren.

Even bezinnen en opnieuw opladen tijdens de rust bleek redding te bieden. We kwamen heel gretig uit de kleedkamer en het eennrichtingsvoetbal richting het Zultse doel moest de verdiende gelijkmaker opleveren. Owen naar Jerfi die net niet kon afdrukken. Iets later opnieuw Owen die zich mooi doorzet in de 16 maar net niet kan besluiten. De druk bleef toenemen. Ook Flavien kende nog een uitgesproken mogelijkheid om de gelijkmaker op het bord te zetten maar het wilde niet lukken. Ook niet na enkele scrimmages in de 16 viel de bal niet in ons voordeel. Naar het einde toe was het vet van de soep. Het laatste offensief bleef achterwege en Zulte speelde de laatste minuten volwassen uit. Jammer van het resultaat dat we niet verdienden maar alsnog met opgeheven hoofd richting de Buffalo’s volgende zaterdag.

Selectie: Noah Jorissen, Wannes Van Elsen, Maxim Dillen, Jeffrey Lufundu , Axel Belmans (85′ Joren De Wachter), Kasper De Weyer, Bas Wouters (60′ Lukas Buts), Jerfi Alkan (60′ Senda Mukandila), Owen Creces, Flavien Mboyo, Devin Veraghtert (71′ Joppe Verdonck), Mattice Snellings, Mauro Maes, Ilias Ifrassen

Eindstand: 0-1

De volgende wedstrijd is op en tegen K.A.A. Gent om 14u30

NIEUWS

PARTNERS