U19 : Deugddoende bekerzege

De wedstrijd kende twee gezichten. Een prima eerste speelhelft gevolgd door een ondermaatse tweede. Uiteindelijk wonnen de Kemphanen toch hun bekerpartij met 3 – 2.

De Kemphanen legden de basis van hun bekerzege vast in de eerste speelhelft. Met veel gretigheid grepen zij KV Mechelen bij de nek. De eerste Westelse poging van Daniel Singh strandde op de dwarsligger. (1’) Op corner van Daniel kwam de bal in de voeten van Sebastien Zoete terecht die snoeihard rakelings naast het doel knalde. (5’) Een vrije trap van Daniel ging nipt voorlangs het doel (11’) en even later besloot hij nipt naast het doel. (23’) De doelman van KV Mechelen redde met een schitterende save  een kopbal van Lucas Witters op voorzet van Muhammed Duran. (27’) Onmiddellijk hierna deed hij nogmaals hetzelfde. Nu ranselde hij een schot van Lucas  in corner. (28’) De daarop volgende corner, gezet door Daniel, werd door Irsan Muric in doel gekopt. 1 – 0. (29’) Een doelpoging van Niek Corthouts ging over het doel. (30’) Het tweede Westelse doelpunt kwam er na een doorsteekpas van Muhammed op Daniel Singh die  Irsan Muric vond die scoorde. 2 – 0. (34’) Een schot van de sterk spelende Lucas Witters werd door de doelman gepakt. (36’) Was het een voorzet of een  wel overwogen  trap op doel, de derde Westelse treffer kwam er via de voet van Olivier Janezic, die zijn voozet-schot heerlijk in doel zag verdwijnen. 3 – 0. (40’) In het slot van een uitstekende eerste speelhelft reageerde doelman Jahnilo alert op een Mechels schot. (42’) Ruststand 3 – 0.

In de tweede speelhelft zagen we een compleet ander Westerlo aan het werk. KV Mechelen kwam snel tot scoren. Op corner ging doelman Jahnilo Wiegel onder de bal door en duwde een verraste Chiel Vanharen de bal ongelukkig in eigen doel.  3 – 1. (49’) Mechelen geloofde opnieuw in zijn kans, Westerlo geraakte van slag. De strijdlust van de eerste speelhelft verdween bij de Kemphanen. Het voetbal verwaterde en de afgedwongen kansen werden nu heel schaars. Een poging van de ingevallen Doudou Ndiaye ging ver naast het doel. (62’) Mechelen kwam terug tot 3 – 2 na een snel uitgevoerde counter over rechts die voor doel te gemakkelijk kon binnen getrapt worden. 3 – 2. (73’) Het werd nog spannend.  De Kemphanen hadden nog één goede kans, op corner gezet door Yano Verheyden,, maar de prima KV Mechelen keeper pakte  de kopbal van Fatihan Kahya. (86’) KV Mechelen slaagde er niet meer in om de gelijkmaker te scoren. De Westelse zege was een feit.

Ploegopstelling :

Jahnilo Wiegel, Muhammed Duran, Chiel Vanharen, Sebastien Zoete, Ebenezer Agyei, Olivier Janezic, Niek Corthouts (60’ Doudou Ndiaye), Lucas Witters(54’ Joy Frattaruolo), Irsan Muric (68’ Fatihan Kahya), Daniel Singh (60’ Yano Verheyden), Hai Abdallah Saifedin, Jasper Thys (NG), Boogers Vincent (NG), Vandermeeren Fabio (NG)

 

Volgende wedstrijd :

Maandag 21 oktobder om 19.30u : KSC Lokeren-Temse U21 – KVC Westerlo U21 : Adres : Sporting Foot Academy – Terr.1 – Daknamstraat 91 – 9160 Lokeren (1930) – 09/3483059

NIEUWS

PARTNERS