U21 : Deugddoende zege

In een aangename en fel bevochten wedstrijd boekten de U21 hun eerste overwinning van deze nieuwe competitie. Ze versloegen Luik met 2 – 1.

De aanvangsfase van de wedstrijd was voor Luik. Doelman jahnilo Wiegel moest vol aan de bak. Een schot van Luik kon hij nog net over de deklat duwen. (1’) Even later ging een Luiks schot nipt voorlangs het Westel doel. (5’) Halverwege de eerste speelhelft kwam Westerlo opzetten. De Luikse doelman redde twee doelpogingen van de Kemphanen. Bij een schermutseling voor zijn doel redde hij prachtig eerst een schot van Owen Creces en in de rebound een schot van Robbe Van Diest. (25’) Op aangeven Van Niek Corthouts besloot Fatihan Kahya te zwak in de handen van de keeper. (31’) Op voorzet van Robbe belandde de afvallende bal in de voeten van Niek. Zijn schot werd door de doelman in corner geduwd. (33’) Uiteindelijk lukte het dan toch. Fatihan steekt de bal diep door op Niek Corthouts die kon doorgaan en scoren. 1 – 0 (37’). Nog voor de rust kon Luik gelijk maken. Te gemakkelijk kon een speler zich op rechts doorheen de Westelse verdediging dribbelen. Zijn voorzet werd voor doel mooi binnen getrapt. 1 – 1. (42’)

Vrij snel in de tweede speelhelft kwam Westerlo opnieuw op voorsprong. Olivier Janezic bereikte met een lange bal Fatihan die mooi doorkopte op Robbe Van Diest die de bal snoeihard in doel trapte. 2 – 1 (49’) Een minuutje later mikte Robbe, op aangeven Van Fabiano Ferro, nipt naast het doel. Op vrijschop van Luik zagen we een prachtige redding van doelman Jahnilo. Met brio wist hij de bal nog uit zijn doel te ranselen.(57’). Op corner van Joy Frattaruolo kopte Robbe de bal nipt naast het doel. (61’) De Kemphanen bleven alert voetballen en gaven geen kansen meer weg. Een laatste doelpoging kwam er nog via de ingevallen Ilias Ifrassen. Zijn vrije trap werd door de Luikse doelman nog uit het doel geduwd. (82’). Luik slaagde er niet  in om de gelijkmaker nog te scoren. Moegestreden behaalden de Kemphanen hun eerste overwinning in deze competitie. Op naar nog meer van dat. Proficiat boys.

 Ploegopstelling :

Jahnilo Wiegel, Muhammed Duran, Olivier janezic, Vanharen Chiel, Fabiano Ferro, Breben Gotthold, Owen Creces (73’ Daniel Singh), Frattaruolo Joy, Van Diest Robbe, Fatihan Kahya (73’ Ilias Ifrassen), Niek Corthouts (85’ Jarne Swerts),  Jasper Thys (NG), Alexander Willems (NG), Roten Lou (NG), Vanharen Sem (NG)

Volgende wedstrijden :  

Woensdag 25 september om 20.00u : Beker CUP19 : Patro Maasmechelen U19 – KVC Westerlo U19 : Adres : Gem Sportstadion Maasmech – Terr.4(Synthetisch) -Kolenmijn Limburg Maaslaan 2
3630 Maasmechelen (2154) – 089/386812

Vrijdag 27 september om 20.00u : Union U21 – KVC Westerlo U21 : Adres : Cmp: Le Barca – Terr.2(Synthetisch) – Route De Lennik 1015 – 1070 Anderlecht (2534) – 02/520.39.52

NIEUWS

PARTNERS