U21 : Wedstrijd kent geen winnaar.

Geen hoogstaande wedstrijd van onze Kemphanen. De match eindigde onbeslist op een 2 – 2 gelijkspel na een toch wel vrij ongelukkig own-doelpunt in het absoluut slot van de wedstrijd. Hierdoor werd de eerste zege uit handen gegeven.

Het was Lierse Kempenzonen dat onmiddellijk het initiatief nam en het meeste balbezit opeiste. Westerlo was heel onzuiver in de passing en  te onrustig in de opbouw. Toch waren het de Kemphanen die voor de eerste dreiging zorgden. Een schot van Robbe Van Diest werd door de keeper met de voet gestuit. (15’) Lierse antwoordde met een kopbal nipt naast het Westel doel. (18’) Een lange bal van doelman Karim Michiels werd door Robbe doorgekopt tot bij Niek Corthouts die in snelheid kon doorgaan en mooi afrondde. Hij plaatste de bal perfect in het hoekje van het doel binnen. 0 – 1 (19’) Even later kon Ebenezer Agyei  op links doorgaan, speelde in op Robbe Van Diest die zich mooi vrij draaide  en de bal in doel trapte. 0 – 2. (28’) Doelman Karim schudde een prima save uit de mouwen op een vrijschop van Lierse.  Mooi hoe hij de bal nog uit zijn doel duwde. (39’) In het slot van de eerste speelhelft zagen we nog een gekraakt schot van Lierse op doel. (45’) Ruststand 0 – 2. Een vrij efficiënt Westerlo maakte vandaag de kansen af.

In de tweede speelhelft dreef Lierse de druk op. Westerlo daarentegen bleef zeer matig voetballen. Naarmate de wedstrijd vorderde nam de druk toe en voelden we nattigheid komen. Lierse slaagde erin om de aansluitingstreffer te scoren. Een voorzet vanop links werd voor doel binnen  getrapt. 1 – 2 (70’) Nog éénmaal konden de Kemphanen dreigen op een vrije trap van Daniel Singh. De Lierse doelman kon de bal nog net ontzetten. (77’) Het werd nagelbijtend aftellen naar het slot van de wedstrijd. In de absolute slotfase, we waren reeds aan minuut 92 bezig, sloeg het noodlot toe. Olivier Janezic, die een beresterke partij speelde, deed ongelukkig een bal met het hoofd afwijken  in eigen doel. 2 – 2 (92’) Hoe groot kan de pech zijn, zo dicht bij de overwinning en dan toch maar met één puntje terug naar Westerlo. Laat dit echter het begin zijn naar meer en beter.

Ploegopstelling :

Karim Michiels, Fabiano Ferro, Olivier Janezic, Sebastien Zoete, Ebenezer Agyei (57’ Jarne Swerts), Joy Frattaruolo, Daniel Singh, Breben Gotthold, Robbe Van Diest, Owen Creces (70’ Fatihan Kahya), Niek Corthouts (87’ Ilias Ifrassen), Alexander Willems (NG), Muhammed Duran (NG), Chiel Vanharen (NG), Jasper Thijs (NG)

Volgende wedstrijd :

Vrijdag 20 September om 20.15u : KVC Westerlo U21 – RFC Liège U21 : Camp Westel

NIEUWS

PARTNERS