“Alles in het werk stellen om volgend seizoen onze plek in Elite 1 te heroveren”

Jeugdploegen KVC Westerlo komen volgend seizoen uit in Elite 2

De Pro League – de verzameling van alle Belgische profclubs – heeft voor het komende seizoen opnieuw de Jeugdlicenties uitgereikt aan de beste jeugdwerkingen binnen het vaderlandse voetbal. Ondanks een forse stijging van ons puntentotaal in het eindrapport van de Pro League, grepen we hierin als club net naast het Elite 1-label, waardoor onze jeugdploegen het komende seizoen op het op één na hoogste niveau zullen aantreden. De forse inhaalrace die dit seizoen werd ingezet, zal door ons als club alvast volgend seizoen worden verdergezet met een extra inspanning, met de duidelijke ambitie om in 2024-2025 opnieuw onze plaats binnen de Elite 1 te kunnen heroveren.   

Geen 12, maar slechts 10 clubs en een minimum te behalen score van 205,5 punten om nog deel te mogen uitmaken van de Elite 1-reeks van het jeugdvoetbal, de nieuwe en verstrengde reglementeringen van de Pro League noopten alle profclubs tot een flinke extra inspanning om het Elite 1-label te kunnen behalen. Bij KVC Westerlo spaarden we het afgelopen jaar dan ook kosten noch moeite om de benodigde extra stappen in de verdere uitbouw van de professionalisering van onze jeugdwerking versneld te optimaliseren. 

Sterke groei qua puntentotaal
Die inspanningen resulteerden dan ook in een flinke toename van onze quotering bij de Pro League. Zo steeg ons puntentotaal van 165 naar 251, ver boven de nieuwe minimumscore van 205,5 punten om het Elite 1-label te kunnen behalen. 

Ondanks die betere score dan bij ons vorige deliberatiemoment vorig seizoen, grijpen we als club net naast onze doelstelling om het Elite 1-label opnieuw te behalen. De sterke groei qua quotering laat ons anderzijds ook alvast met het nodige vertrouwen vooruitblikken op het komende seizoen, waarin we opnieuw een professionele en kwalitatieve omkadering kunnen aanbieden voor al onze jeugdspelers. 

Als club zullen we dan ook blijvend werk maken van onze missie om opnieuw ons plekje te heroveren in de hoogste eliteklasse van het jeugdvoetbal. Met gerichte bijkomende investeringen en een nog extra verhoogde focus op onze jeugdwerking, maken we ons dan ook sterk om deze doelstelling volgend seizoen te kunnen behalen. 

NIEUWS

PARTNERS