Bekeravontuur van U21 stopt in halve finale na beklijvende topper tegen KAA Gent

Voor het tweede jaar op rij wisten onze U21 zich te kwalificeren tot de halve finale in de Beker van België. Opponent daarin vormde het altijd sterke KAA Gent. De U21 uit de stroppendragersstad imponeerde zowel in de beker als in de competitie, door als beloftenteam een vijfde plaats in de wacht te slepen in de 1ste amateursklasse.

De finale behalen zou dus allesbehalve een evidentie worden voor onze Kemphanen, maar toch was het KVC dat meteen de wedstrijd in handen nam. De aalvlugge Griffin Yow zocht en vond een opening in de Gentse defensie en liet Fortin kansloos met een hard geplaatst schot in de rechterbenedenhoek.

De droomstart voor onze Kemphanen werd echter vlug teniet gedaan door een snelle gelijkmaker van de Gentenaren, maar ook na de 1-1 bleef KVC het spel dicteren.

Het snelle flukse en aanvallende spel van onze Jonge Kemphanen bracht de Gent-defensie meermaals aan het wankelen en wanneer Glenn Van Hout halfweg de eerste helft in oog kwam te staan met Fortin, was de verdiende 1-2 voorsprong opnieuw een feit.

Een tik die duidelijk aankwam bij de Gentenaren, want nog geen 3 minuten later prijkte de 1-3 al op het bord, na opnieuw een knap doelpunt van een bedrijvige Griffin Yow.

Een comfortabele uitgangspositie voor de tweede helft leek in de maak, maar vlak voor rust kon de thuisploeg de score nog milderen na een vrije trap.

Rood zorgt voor kantelmoment

De 2-3 zorgde duidelijk voor hernieuwde moed bij Jong Gent, dat als een raket uit de startblokken kwam in de tweede helft. De snelle gelijkmaker en de ongelukkige tweede gele kaart voor Noam Tika Mayoka, zorgde na de koffie dan ook voor een totaal ander spelbeeld. Gent drukte en duwde met een man meer door, maar de Westelse defensie hield goed stand, mede ook dankzij enkele puike reddingen van Rune Spinnoy.

Op het ogenblik dat de supporters langs de zijlijn al begonnen te speculeren over mogelijke penaltynemers bij beide teams, vond Jong Gent dan toch de weg naar de 4-3. Een opdoffer voor onze strijdlustige Kemphanen, die in hun rush naar de gelijkmaker, ook nog de 5-3 moesten slikken aan het eind van de partij.

Het knappe bekerverhaal van onze U21 eindigt dus zoals vorig jaar opnieuw in de halve finales, maar net zoals toen wisten onze Jonge Kemphanen ook nu weer heel wat voetbalharten te veroveren met hun passie, grinta en aanvallende spel. We kunnen dan ook als club enkel trots zijn op het mooie parcours dat ze dit jaar hebben afgelegd en fier zijn dat onze U21 zich andermaal wist te kwalificeren bij de beste vier van de Beker van België.