U21: HIER ZAT MEER IN

Tegen het derde gerangschikte KV Oostende behaalden de Kemphanen een verdienstelijk 2 – 2 gelijkspel.

In de eerste speelhelft was het Oostende dat het betere voetbal en het meeste balbezit opeiste. De kustboys kwamen vinniger en steviger uit de hoek. Toch was het Westerlo dat voor de eerste dreiging zorgde. Griffin Yow trapte een vrije trap rechtstreeks tegen de doelpaal. (8’) Oostende wist de score te openen via en afstandsschot dat in de linker benedenhoek van het Westelse doel verdween. 1 – 0 (15’) Enkele minuten later werd een bal slecht ontzet uit de Westelse defensie en en wist Oostende simpel de  2 – 0 te scoren. (19’) Doelman Rune Spinoy behoedde zijn ploeg van een derde tegentreffer door een schot met een prima voetveeg te keren. (22’) Geleidelijk aan kregen de Kemphanen meer vat op de wedstrijd en konden enkele keren voor gevaar zorgen. Op aangeven van Yasser Chikhi kon Zakaria Tassounte zich doorzetten maar zijn schot werd door de keeper gepakt. (34’) Westerlo wist onmiddellijk hierop te scoren. Op aangeven van Griffin Yow werd Flavien Mboyo gelanceerd. Met een krachtig schot vloerde hij de Oostende doelman. 2 – 1. (35’)Griffin zag zijn schot nog weggeduwd door de keeper (38’) en een schot vanop afstand van Noam Mayoka zoefde rakelings naast. (39’). Ruststand 2 – 1.

In de tweede speelhelft zagen we het betere werk van de Kemphanen. Op aangeven van Flavien besloot Griffin voorlangs. (48’) Een lange bal van doelman Rune zette Flavien op weg naar het Oostende doel. Flavien besloot jammerlijk deze unieke kans naast. (51’) Uiteindelijk lukte het de Kemphanen toch om de gelijkmaker te scoren. Een vrije trap, gezet door Griffin, bereikte voor doel Kobe Heyns die de bal in één tijd in doel trapte. 2 – 2. (76’) De Kemphanen gingen nog voluit voor de overwinning. In het slot van de wedstrijd redde de Oostende keeper nog een schot van Griffin. De Kemphanen slaagden er niet meer in om de overwinning uit de brand te slepen en moesten zich tevreden stellen met een billijk 2 – 2 gelijkspel.(85’) Op basis van de goede tweede speelhelft en de gecreëerde doelkansen had een overwinning niet onverdiend geweest. Mits iets meer koelbloedigheid en efficiëntie voor doel had het bingo kunnen zijn vandaag.

Ploegopstelling :

Rune Spinoy, Ebenezer Agyei (61’ Emre Caglar), Maxim Dillen, Noam Mayoka, Kobe Heyns, Yasser Chikhi, Zakaria Tassounte, Owen Creces (80’ Zidan Van Baelen), Wally Fofana (70’ Glenn Van Hout), Flavien Mboyo, Griffin Yow, Ramundo Melvin (NG), Jerfi Alkan (NG)

Gele kaarten : 89’ Yasser Chikhi

Volgende wedstrijd :

Ma 13 maart om 20.00u : Lierse Kempenzone U21 – KVC Westerlo U21 : Adres : Cmp: Oosterzonen Fc – Terr.1(Synthetisch) – Bovemansstraat 20 – 2260 Westerlo (1842) -014/26.44.33

NIEUWS

PARTNERS