U21: WEDSTRIJD EINDIGT ONBESLIST

Twee aan elkaar gewaagde ploegen gingen in een spannende tweede speelhelft vol voor de overwinning maar moesten uiteindelijk tevreden zijn met een puntendeling. Het werd 2 – 2.

In de beginfase van de wedstrijd kwam KVC Westerlo vrij vroeg op voorsprong. Op aangeven van Emre Caglar kon Glenn Van Hout zich op links doorzetten en wist met een mooi geplaatst schot te scoren. 0 – 1. (7’) Waasland Beveren dreef de druk op, wist enkele corners af te dwingen, zonder gevaar echter. Doelman Rune Spinoy onderscheidde zich met een mooie redding op vrijschop van W.B. (15’) Waasland Beveren kwam op gelijke hoogte na een corner die maar niet ontzet geraakte uit de Westelse defensie en door een bos van benen in doel verdween. 1 – 1. (23’) De Kemphanen herpakten zich en konden voor de rust nog een tweetal keren dreigen. Een schot van Griffin Yow, op aangeven van Yasser Chikhi, ging nipt naast (28’) en een kopbal van Yasser, op aangeven van Griffin,  belandde net over het doel. (35’). Ruststand 1 – 1.

Westerlo startte het best aan de tweede speelhelft en wist vrijwel onmiddellijk te scoren. Een ingestudeerde kort genomen hoekschop belandde uiteindelijk bij Yasser die de bal voor bracht. Kobe Heyns kopte op doel, de bal werd door de keeper afgeweerd maar Bas Wouters stond op de juiste plaats om de bal binnen te knallen. 1 – 2 (48’) Westerlo bleef drukken maar verzuimde het af te maken. Op aangeven Flavien Mboyo besloot Kobe Heyns een kans voorlangs (50’), Griffin knalde naast het doel (53’), De W.B.doelman redde met de voet een schot van Griffin (58’), nadien knalde Zakaria Tassounte een kans net over het doel. (59’) Waasland Beveren sloeg terug met een schot dat maar net naast het Westelse doel verdween (60’) en een vrije trap die tegen de deklat terecht kwam (70’). Bij Westerlo sloeg de angst enigszins toe en werd er plots veel nerveuzer gespeeld. Waasland Beveren profiteerde hiervan en wist tegen te scoren. 2 – 2. (71’) Het werd nog een spannend slotkwartuur. Griffin zag zijn schot tegen de doelpaal belanden. (77’) Een mooie inspanning van Kobe Heyns op de rechterflank werd niet bekroond met een doelpunt omdat de aansluiting vooraan voor doel ontbrak.(78’) Op aangeven van Griffin reageerde de W.B-goalie alert op een poging van Flavien. (83’) Het laatste Westelse gevaar via Griffin belandde naast het doel.(89’) Opgelucht konden we adem halen toen in de slotminuut van de wedstrijd nog een knal van W.B. nipt naast het Westelse doel verdween. (90’) Op basis van de kansen en het werk dat beide doelmannen hadden  verdiende Westerlo vandaag de zege, mits iets meer efficiëntie en rust aan de bal had dat zeker gekund.

Ploegopstelling :

Rune Spinoy, Kobe Heyns, Maxim Dillen, Bas Wouters, Emre Caglar, Yasser Chikhi, Zakaria Tassounte (87’ Zidan Van Baelen), Ibrahima Sy (45’ Owen Creces), Flavien Mboyo (87’ Ebenezer Agyei), Glenn Van Hout (75’ Wally Fofana), Griffin Yow, Noah Jorissen (NG), Lou Roten (NG), Jerfi Alkan (NG)

Gele kaarten : 58’ Bas Wouters en 80’ Owen Creces

Volgende wedstrijd :

6 maart 2023 om 19.30u : KV Oostende U21 – KVC Westerlo U21 : Adres : Cmp: Sportpark De Schorre(Gr 1) – Terr.1 – Sportparklaan 1 – 8400 Oostende (1615) – 059/501811

NIEUWS

PARTNERS