U21: BELOFTEN DOOR NAAR VOLGENDE RONDE !

Na een  5 – 3 overwinning in hun laatste poulewedstrijd tegen SK Lommel hebben de Westelse beloften zich geplaatst voor de volgende ronde in de Beker CUPU21.

Het werd een doelpuntenrijke wedstrijd. Glenn Van Hout wist in het prille begin van de match reeds te scoren. 1 – 0 (2’) Lommel reageerde vrij snel via een mooie uitgespeelde aanval over rechts en besloten met de tegentreffer. 1 – 1 (7’) Onmiddellijk hierop volgden nog drie reuzekansen voor de Kemphanen. De eerste trapte Owen Creces binnen het bereik van de Lommel keeper (9’), de volgende trapte Griffin Yow, op aangeven van Glenn, in het zijnet (16’) en de derde van Zakaria, op aangeven van Flavien Mboyo, werd van kortbij nog door de keeper gepakt. (19’) Mits wat meer efficiëntie had de wedstrijd hier reeds beslist kunnen zijn. Het was echter Lommel dat via een nutteloze Westelse fout (binnen of buiten de backlijn) een strafschop toegewezen kreeg en op voorsprong klom. 1 – 2 (21’). Westerlo kwam opnieuw langszij via een magistrale vrije trap van Griffin Yow die poeierhard de bal rechtstreeks in de kruising joeg. 2 – 2 (24’) Kobe Heyns kopte nog een corner van Griffin nipt over het Lommel doel. Nog voor de rust liet doelman Jason Janssens zich verrassen  op een schot  in de korte hoek. 2 – 3 (35’) Ruststand 2 – 3.

Vrij snel in de tweede speelhelft wist Westerlo opnieuw te scoren. Een voorzet van Flavien bereikte Griffin die zijn schot door de keeper gestuit zag. In de rebound kon Zakaria Tassounte de bal binnen tikken. 3 – 3 (47’) Een poging van Emre Caglar zoefde net over het Lommel doel. De Kemphanen kwamen  op voorsprong via een own doelpunt van Lommel op voorzet van Griffin. 4 – 3 (54’) Eénmaal was het geluk aan Westelse kant toen een schot van Lommel  tegen de doelpaal belandde (70’) In het slotkwartier bracht  Westerlo de eindscore op 5 – 3.  Een voorzet van Noam Mayoka werd door Kobe Heyns tot bij Joppe Verdonck gekopt. Joppe zijn kopbal werd eerst nog gekeerd door de Lommel goalie maar in de rebound kon hij de bal in doel tikken. (80’) Lommel was nog eenmaal dreigend met een schot. Doelman Jason reageerde alert en keerde de bal in corner.

Verdiende overwinning voor de Kemphanen die nu doorgaan naar de volgende ronde in de beker. De tegenstander wordt later bekend gemaakt.

Ploegopstelling :

 Jason Janssens, Ilias El Hari (80’ Joren De Wachter), Kobe Heyns, Bas Wouters, Emre Caglar, Ibrahima Sy, Flavien Mboyo (60’ Joppe Verdonck), Zakaria Tassounte (80’ Johnson Henry), Glenn Van Hout (80’ Jerfi Alkan), Owen Creces (45’ Noam Mayoka), Griffin Yow, Noah Jorissen (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 30 januari om 20.00u : KVC Westerlo U21 – KV Kortrijk U21 : C-veld

NIEUWS

PARTNERS