U21: DOELPUNTENRIJKE WEDSTRIJD

De Westelse beloften oefenden vriendschappelijk tegen Lierse Kempenzonen. In barre weersomstandigheden versloegen zij de Pallieters met 5 -3.

Opvallendste figuur in de wedstrijd was Griffin Yow, die met 2 doelpunten en twee assists zich ontpopte tot een ware kwelduivel voor de Lierse defensie. Reeds in minuut 10 sloeg hij toe op assist van Owen Creces. 1 – 0. Doelman Noah Jorissen reageerde alert op de eerste gevaarlijke actie van Lierse. (20’) Een poging van Yasser Chikhi zoefde maar net over het Lierse doel. (31’) Via een penalty fout op een Lierse speler kwam Lierse Kempenzonen  langszij. 1 – 1. (33’) Met een mooi geplaatst schot bracht Griffin de Kemphanen opnieuw op voorsprong. 2 – 1. (38’) Net voor de rust ranselde de Lierse doelman nog een vrije trap van Griffin uit zijn doel. (44’) Ruststand 2 – 1.

De tweede helft was nog maar net gestart en Zakaria Tassounte kon op aangeven van Griffin de 3 – 1 scoren. (48’) Lierse reageerde onmiddellijk hierop en trapte een vrije trap rechtstreeks voorbij de muur in doel. 3 – 2. (50’) Even later sloegen ze opnieuw toe op de counter. 3 – 3. (53’) De Kemphanen moesten even bekomen. Ilias El Hari zag zijn schot door de Lierse doelman in corner geduwd. (60’) Doelman Rune Spinnoy, pas ingevallen, wist verder onheil te voorkomen door gepast uit te komen op een doorgebroken Lierse speler. (77’) Westerlo kwam opnieuw op voorsprong via een kopbaldoelpunt van Ibrahima Sy op vrije trap van Griffin. 4 – 3. (80’) Ilias El Hari trapte de  5 – 3 eindscore op het bord op assist van testspeler Guilherme De Freitos Barros Dos Reis. (86’). Verdiende overwinning voor onze jongens.