U21: BELOFTEN ZWAAR ONDERUIT

In een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Den Bosch hebben de Westelse beloften een zware  5 – 2 nederlaag geleden.

Het was FC Den Bosch dat het eerst de neus aan het venster stak met een schot rakelings naast het Westel doel. Onmiddellijk hierop redde   FC Den Bosch keeper  een schot van Flavien Mboyo, op aangeven van Kobe Heyns. Enkele minuten later kwam FC Den Bosch op voorsprong. 1 – 0 (25’) Na dit doelpunt volgde er een opstootje waarbij Zakaria Tassounte vroegtijdig de douche  mocht gaan opzoeken. (26’)

De Nederlanders waren aanvallend gevaarlijker. Toch kreeg Westerlo een uitgelezen  kans om via een strafschop  opnieuw in de wedstrijd te komen. Glenn Van Hout zag zijn strafschop echter gestopt door de keeper.(31’)  FC Den Bosch wist voor de rust de score nog te verdubbelen. 2 – 0 (36’) Ook de Kemphanen kwamen nog tot scoren. Het was Ilias El Hari die een ontzette bal uit de FCDB-defensie nog in doel kon trappen. 2 – 1 (42’) Bij deze score werd de rust bereikt.

Gedurende de tweede speelhelft zagen we een zeer matig Westerlo. Zelden kon er gevaar gecreëerd worden. Westerlo begon wel lichtjes dominerend met  een eerste doelpoging via tester Unal dat voorlangs ging. Centraal op het middenveld was Westels balverlies de aanleiding voor de derde tegentreffer. 3 – 1 (70’) Met een mooi afstandsschot, wel of niet vanuit off side positie, scoorde FC Den Bosch de 4 – 1. (74’) De ideeën ontbraken bij de Kemphanen. Te gemakkelijk konden onze noorderburen nog een vijfde doelpunt scoren, na een mooie doorsteekpas doorheen de Westelse defensie. 5 – 1 (83’) Uiteindelijk was het Flavien Mboyo die de eindscore  nog op 5 – 2 kon brengen.(89’) Teleurstellende partij voetbal van onze beloften.