U21: OVERWINNING OP KV MECHELEN

Dankzij een 1 – 3 overwinning tegen KV Mechelen plaatsten onze Beloften zich nu reeds voor de volgende bekerronde. Er rest echter eerst nog één wedstrijd te gaan tegen SK Lommel.

In een vrij matige eerste speelhelft was het Westerlo dat het eerst de neus aan het venster stak met een schot van Zakaria Tasounte. Mechelen kwam vrij snel op voorsprong. Een overhaaste inspeelbal van achteruit werd onderschept door Mechelen en koud afgestraft. 1 – 0 (5’) Westerlo dreigde met een kopbal van Yasser Chikhi, op corner van Zidan Van Baelen, net over het KV-doel. (16’) Toen Flavien Mboyo zich op rechts kon doorzetten en neergehaald werd binnen de strafschopzone was het Zidan Van Baelen die feilloos de strafschop omzette. 1 – 1 (19’) Nog twee kansjes voor de rust, op aangeven van Kobe Heyns knalt Wally Fofana een mogelijkheid in het zijnet en Glenn Van Hout zag op aangeven van Zidan zijn poging in corner geweerd. Ruststand. 1 – 1.

In de tweede speelhelft voerde Westerlo de druk op, Mechelen plooide terug. De Kemphanen voetbalden  meerdere kansen bijeen maar de laatste beslissende pas ontbrak bij momenten. Op aangeven van Ibrahima Sy zag Glenn VH zijn schot gestopt door de keeper. Een mooi afstandsschot van Flavien werd door de KV-goalie nog nipt over het doel getikt. Pogingen van Zidan (net naast), Ibrahima (te zwak om de keeper te vloeren) en Zakaria (nipt naast) leverden voorlopig geen doelpunt op. Mechelen kraakte en kon voor geen dreiging meer zorgen. De Kemphanen bleven doorduwen. Uiteindelijk lukte het dan toch in het slot van de wedstrijd. Het was Yasser Chikhi die op aangeven van Glenn met een mooi geplaatst schot de KV-doelman te grazen nam. 1 – 2 (82’) Wally Fofana kopte nog een voorzet van Zidan over  doel en Bas Wouters trof vanop afstand de doelpaal.(86’) De daarop volgende corner, gezet door de ingevallen Giel Meersmans , belandde  uiteindelijk in de voeten van  Kobe Heyns die niet twijfelde en de eindzege veilig stelde. 1 – 3 (89’)

Verdiende overwinning voor de Kemphanen. We kijken nieuwsgierig uit naar wie de volgende tegenstander wordt in het bekeravontuur, maar eerst nog de slotwedstrijd tegen SK Lommel afwerken.

Ploegopstelling :

Noah Jorissen, Kobe Heyns, Bas Wouters, Yasser Chikhi, Emre Caglar, Ibrahima Sy, Flavien Mboyo (88’ Joren De Wachter), Zakaria Tassounte, Wally Fofana (88’ Ilias Ifrassen), Glenn Van Hout, Zidan Van Baelen (87’ Giel Meersmans), Rune Spinnoy (NG)

Volgende Wedstrijd :

Za 7 januari2023 : Vriendschappelijke wedstrijd :  FC Den Bosch – KVC Westerlo om 12.00u

NIEUWS

PARTNERS