U21: KEMPHANEN NIPT ONDERUIT IN EUPEN

Tegen een sterk KAS Eupen hebben de Westelse Beloften een nipte nederlaag geleden. Na een spannende wedstrijd werd het uiteindelijk 3 – 2 voor Eupen.

Eupen nam onmiddellijk de wedstrijd in handen en zette druk. Toch was het Westerlo dat het eerst kon scoren. Wally Fofana nam al vallend een voorzet van Owen Creces  vanop links in één tijd op de slof en schoot de bal overhoeks binnen. Wat een doelpunt !!! 0 – 1 (7’) Onmiddellijk hierop dreigde Eupen voor het eerst met een schot nipt naast het Westelse doel. Even later reageerde doelman Jason Janssens klemvast op een schot van kortbij. (15’) Op aangeven van Owen reageerde de Eupen keeper  alert op een schot van Zakaria Tassounte. De Panda’s kwamen op gelijke hoogte toen doelman Jason een voorzet vanop links niet kon klemmen en de bal in doel verlengd zag. 1 – 1 (24’) Op aangeven van Noam Mayoka werd een schot van Ilias El Hari afgeweerd. In de rebound besloot Noam nog naast. (31’) Westerlo bleef aandringen, dwong enkele corners af maar kwam niet meer tot scoren. Ruststand  1 – 1.

In de tweede speelhelft kende Eupen onmiddellijk succes. Een te gemakkelijk toegestane vrije trap werd rechtstreeks voorbij de Westelse muur in doel getrapt. 2 – 1 (47’) De Kemphanen gaven de moed niet op. Een schot van Ilias werd door de keeper gestopt. Doelman Jason moest even later vol aan de bak en tipte met brio een snoeihard schot over de deklat. (60’) Bij de Kemphanen ontbrak bij momenten de zuiverheid bij de laatste beslissende pas om tot scoren te komen. Eupen loerde nu vol op de counter en wist hieruit ook te scoren. Een voorzet vanop rechts kon voor doel veel te gemakkelijk binnengekopt worden. 3 – 1 (72’). De Kemphanen lieten zich niet ontmoedigen en bleven de aansluitingstreffer najagen. Een vrije trap van Zakaria ging over het doel. De Eupen doelman schudde nog een prima redding uit de mouw door een vrije trap van Zidan Van Baelen nog net in corner te deviëren. (88’) Eén minuut later claimde gans Westerlo een strafschop toen Zakaria werd gehaakt binnen de 16 m, maar de scheidsrechter deed of zijn neus bloedde. Westerlo bleef drukken. Doelman Jason trapte een lange bal vooruit waardoor Wally plots in balbezit kwam en een lange ren richting doel inzette. Uiteindelijk wist hij ook zijn aanval af te ronden. 3 – 2. (90’). Jammerlijk genoeg kwamen de moedige Kemphanen  in de extra tijd niet meer te scoren. Een verdiend gelijkspel, rekening houdend met de niet gefloten penalty, had er vandaag zeker ingezeten. Proficiat aan het ganse team voor de getoonde inzet tegen dit technisch sterk en snel spelend KAS Eupen.

 Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Maxim Dillen, Yasser Chikhi, Emre Caglar (86’ Joppe Verdonck), Noam Mayoka, Zakaria Tassounte, Sy Ibrahima (72’ Henry Johnson), Wally Fofana, Owen Creces (78’ Bas Wouters), Ilias El Hari (78’ Zidan Van Baelen), Kasper De Weyer (NG), Noah Jorissen (NG)

Gele kaarten :

36’ Ibrahima Sy ; 66’ Noam Mayoka

Volgende wedstrijd :

Ma 5 december om 20.00u : KVC Westerlo U21 – SK Lommel : C-veld

NIEUWS

PARTNERS