U21: KEMPHANEN BESLISSEN WEDSTRIJD PAS IN DE SLOTFASE

In de terugronde  Beker Cup 21 bekampten de Kemphanen vandaag opnieuw Lierse Kempenzonen. De eerste ontmoeting werd zegevierend afgesloten met 0-2, de terugmatch leverde nu een 3 – 1 overwinning op.

Het werd een wedstrijd bol van de kansen maar een gebrek aan efficiëntie leverde pas in de slotfase de overwinning op. Het eerste gevaar kwam er op corner van Owen Creces. Kobe Heyns kopt de bal nipt naast het doel. (10’) Wally Fofana ziet zijn poging op aangeven van Glenn Van Hout door de doelman nog net over de lat geduwd.(17’) Een vrije trap van Owen was te zwak om de doelman te bedreigen. De kemphanen slaagden erin om via Ilias El Hari, op aangeven van Wally, de score te openen. 1 – 0 (31’) Vanuit een scherpe hoek trof Ilias raak. Een uithaal van Glenn, op aangeven van Kobe, werd door de doelman nog met de voet gered. (33’) Lierse kon slechts éénmaal dreigen na balverlies achteraan bij de Kemphanen. Het schot ging rakelings naast het Westel doel. Ruststand 1 – 0.

In de tweede speelhelft stapelden de Kemphanen de doelkansen op maar vergaten af te werken. De scherpte voor doel ontbrak bij momenten. Pogingen van Glenn en Ilias gingen nipt naast. Een strafschopfout van Maxim achterin bracht Lierse langszij. 1 – 1 (63’) Lierse voerde de druk  op zonder echt doelgevaar tot gevolg. Op Westelse corners was Kobe Heyns voor doel de gevaarlijkste speler. Op corner van Owen haalde hij uit met een omhaal, de keeper stond echter op de juiste plaats. (69’) Een enorme schietkans voor Wally, op aangeven van Ilias, verdween hoog boven het Lierse doel. De Lierse doelman reageerde tweemaal prima op pogingen van  kortbij van Glenn en  Owen. (74’) De Kemphanen dreven nu de druk op, Lierse moest en zou plooien. Het werd telkens net niet op schoten van Zakaria Tassounte en Glenn.(77’) Glenn kwam een teen tekort om een voorzet van Ibrahima Sy in doel te duwen. (80’) Noam Mayoka trof de doelpaal. (82’) Uiteindelijk lukte het dan toch. Toen de pas ingevallen Kasper De Weyer een hoekschop mocht zetten was het Kobe Heyns ( derde keer, goede keer) die de bal heerlijk in doel kon koppen. 2 – 1 (83’) Lierse kraakte. In het slot van de wedstrijd leverde een snelle counter nog een derde treffer op. Via Owen kwam de bal tot bij Flavien Mboyo die inspeelde op Glenn Van Hout die nu wel wist te scoren. 3 – 1 (87’). Op basis van de kansen had de score aanzienlijk hoger gekund, efficiëntie en rust voor doel lagen aan de basis.  Toch een dikke proficiat om het blijven najagen van die beslissende doelpunten.

 Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Maxim Dillen, Bas Wouters, Emre Caglar, Noam Mayoka, Zakaria Tassounte(83’ Kasper De Weyer), Owen Creces, Glenn Van Hout, Wally Fofana (72’ Ibrahima Sy), Ilias El Hari (72’ Flavien Mboyo), Noah Jorissen (NG), Axel Belmans (NG), Joren De Wachter (NG)

 Gele kaarten : 82’ Ibrahima Sy

 Volgende wedstrijd :

Ma 21 november : 20.00u : KVC Westerlo U21 – FC Dender U21 : C-veld

NIEUWS

PARTNERS