U21: RUIME BEKERWINST OP LOMMEL

De Kemphanen leverden een prima partij voetbal af. Voor hun tweede bekerduel Cup 21 gingen ze maar liefst met 1 – 5 winnen op Lommel.

Gedurende de eerste speelhelft was het genieten van het, bij momenten, knap combinatiespel van de Westelse beloften. Vrij snel werd de weg naar het eerste doelpunt gevonden. Bij een vrije trap van Griffin Yow werd Maxim Dillen binnen de grote backlijn gehaakt. Glenn Van Hout schoot de strafschop feilloos binnen. 0 – 1 (4’) Westerlo had de smaak te pakken. Glenn wist even later Kobe Heyns op rechts aan te spelen. Kobe’s voorzet werd voor doel door Noam Mayoka in doel verlengd. 0 – 2 (14’) Een zeldzame doelpoging van Lommel werd door doelman Jason Janssens klemvast gestopt. (16’) Een poging van Zakaria Tassounte, na mooi voorbereidend werk tussen Griffin en Ilias El Hari, werd door de Lommel keeper nog in corner geweerd. (20’) De Kemphanen bleven de wedstrijd domineren met mooi, verzorgd voetbal. Ruststand 0 – 2.

Gedurende de tweede speelhelft was het Lommel dat de druk opvoerde. Gedurende een twintigtal minuten verloren de Kemphanen een beetje de greep op het middenveld. Lommel slaagde er echter niet in om doelman Jason te bedreigen. De Westelse defensie gaf  geen krimp. De Kemphanen bleven de gevaarlijkste ploeg. Griffin Yow was vooraan één van de  kwelduivels voor Lommel. Op aangeven van Glenn besloot hij eerst nipt naast het doel. (63’) Iets later was het de Lommel keeper die zijn geplaatst schot, op aangeven van Flavien Mboyo, nog vanonder de deklat in corner kon duwen. (66’) Uiteindelijk lukte het hem toch om, na een  balrecuperatie, de bal in doel te knallen. 0 – 3 (70’) Hier brak de veer bij Lommel en was het Westerlo dat opnieuw de partij volledig in handen nam. Er volgden nog verschillende doelpogingen. Op aangeven van Zakaria (corner), kopt Ibrahima Sy de bal rakelings over het doel.(73’). Een minuut later besloot Ibrahima naast, op aangeven van Glenn (74’). Glenn Van Hout scoorde zijn tweede doelpunt op aangeven van Griffin. 0 – 4. (75’) Het werd nog 0 – 5 door Zakaria Tassounte op aangeven van Flavien. In de slotfase wist Lommel met ongelukkige Westelse hulp de eindscore op 1 – 5 te brengen. Proficiat aan het ganse team voor de mooie overwinning.

Ploegopstelling :

Jason Janssens, Kobe Heyns, Maxim Dillen (76’ Bas Wouters), Yasser Chickhi (81’ Alexander Martinez), Emre Caglar, Noam Mayoka (76’ Owen Creces), Ilias El Hari (62’ Flavien Mboyo), Ibrahima Sy, Glenn Van Hout (76’ Alexander Willems), Griffin Yow, Zakaria Tassounte, Noah Jorissen (NG), Kasper De Weyer (NG)

Volgende wedstrijd :

Ma 17 oktober 2022 : Virton U21 – KVC Westerlo U21 om 19.00u : Adres : Assenois  – Terr.1(Synthetisch) – Rue Du Bourzy – 6860 Assenois (4851) – Tel 063/43.38.28

NIEUWS

PARTNERS