U16 KVC Westerlo – YR KV Mechelen

Na 2 wedstrijden zonder nederlaag begon KVC Westerlo met de juiste ingesteldheid en winnersmentaliteit aan deze wedstrijd tegen KV Mechelen. Maar al heel vroeg in de wedstrijd werd het duidelijk dat KV Mechelen met dezelfde ingesteldheid naar het Kuipje was afgezakt. Na 1 minuut kon het al 0-1 staan wanneer KV Mechelen een mooie aanval opzette vanop links. Een perfecte voorzet laag over de grond zonderde de aanvaller van KV Mechelen alleen af voor doel, maar de afwerking was net iets minder. Een minuutje later was KVC Westerlo dan weer aan de beurt wanneer centrale verdediger Lou Roten kon doorzetten, net op het laatste moment zat er nog een Mechelse verdediger tussen. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd had KV Mechelen veldoverwicht, bij KVC Westerlo was het nog zoeken naar de juiste organisatie. De zware midweek wedstrijd tegen Antwerp zat bij sommigen nog duidelijk in de beentjes. In de 13 e minuut een mooie kans voor KV Mechelen, een doelschot werd afgeblokt door Jarne Swerts op de doellijn, in de herneming kon Rune Spinnoy uitpakken met een mooie redding. KVC Westerlo diende zich even te herpakken door het middenveld meer dicht te zetten en korter op de tegenstander te spelen. Hierdoor kreeg KVC Westerlo iets meer greep op de wedstrijd en volgden er een paar vrije trappen voor de thuisploeg. In de 32 e minuut trapte Giel Meersmans een mooi vrije trap naar Lou Roten, maar zijn kopbal was te zacht om de Mechelse doelman te verschalken, een paar minuten later bijna dezelfde fase. Dit keer ging de bal over het doel. Het vuur van de vorige 2 wedstrijden werd niet echt aangewakkerd en gingen we rusten met een 1 e helft die weinig om handen had.
2 e helft.
In de beginfase van de 2 e helft was het Robbe Van Diest die gewicht in de schaal kon leggen door een paar keer flink door te zetten. Maar het doelpunt voor KVC Westerlo bleef uit. Gelukkig kwam KVC Westerlo meer in de wedstrijd en kregen onze kemphanen met Matisse Moermans de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar zijn doelpoging ging over na een goede actie van Robbe Van Diest. In de 55 e minuut liepen onze Kemphanen op een counter van KV Mechelen, de aanvaller van KV Mechelen werd foutief afgestopt, een vrije trap net buiten de 16 centraal voor doel. Het was even bibberen voor KVC Westerlo maar de vrije trap werd over het doel getrapt. Nadien volgde nog een paar kleine kansjes voor KV Mechelen, maar ook bij hen bleef het doelpunt uit. De wedstrijd bleef op dat moment redelijk gesloten. Met nog 10 minuten te spelen kwam KV Mechelen op voorsprong wanneer een vrijstaande aanvaller de bal over Rune Spinnoy kon koppen, 0-1. Een paar seconde later had KV Mechelen de kans op 0-2, maar Rune Spinnoy redde met de voet. Onder impuls van hun trainer werden de Kemphanen naar voor gestuurd in een ultieme poging om de gelijkmaker uit de brand te slepen. En dat lukte nog ook! In de 79 e minuut zette Jarne Swerts knap voor op Robbe Van Diest, die met een subtiel lobje de bezoekende doelman probeerde te verrassen. Al dan niet gehinderd door het zonlicht mistastte de doelman van KV Mechelen waardoor een goed gevolgde Junot Soudant kon binnentikken en bezorgden hiermee KV Mechelen een koude douche. Na veel wedstrijden met de nodige dosis aan pech, kregen de Kemphanen het tikkeltje gelijk dat zij verdienen. Hierdoor is KVC Westerlo 3 wedstrijden op rij ongeslagen.

Eindstand: KVC Westerlo – YR KV Mechelen:  1 – 1