U16: KVC Westerlo – Sp. du Pays de Charleroi.

In de eerste minuut van de wedstrijd creëerde KVC Westerlo meteen een paar doelpogingen die telkens werden afgeblokt door een verdediger van de zebra’s. Meteen daarna was het toch Charleroi die probeerden om hoog druk te zetten op de verdediging van KVC Westerlo.  Op de 8e minuut was er dan ook een mooie redding nodig van doelman Rune Spinnoy op een schot van de spits van Charleroi na een voorzet vanop rechts.  Vanaf dan was het vooral KVC Westerlo die ging domineren en op een sluwe manier de open ruimtes benutte. Door de snelheid van uitvoering en het winnen van bijna elk duel was er een opéénstapeling van kansjes voor onze Kemphanen, echter de grote kans bleef uit. Zelden kon Charleroi nog tegenprikken, deden ze het wel dan was er een secure verdediging en doelman van KVC Westerlo om een doelpunt te voorkomen.  KVC Westerlo bleef goed voetbal brengen, misschien wel de beste voetbalhelft van het seizoen, maar het doelpunt bleef uit. Het was telkens net niet.

De tweede helft begint zoals de eerste, Charleroi probeerde op hun beurt KVC Westerlo onder druk te zetten. De eerste 5 min van de 2e helft lukte ze daar nog aardig in, maar vanaf dan was het weer KVC Westerlo wat de klok sloeg.  Na 15 minuten in de 2e helft kregen we een paar wissels voor KVC Westerlo die nog meer aanvallende impulsen dienden te brengen.  Vanaf dat moment speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Charleroi.  De bank sprong recht toen Robbe Van Diest in de 60e minuut van de wedstrijd flink doorzette op links en er nog een mooie voorzet uithaalde, deze miste ei zo na een Westelse voet. Een minuut later lag een bedrijvige Robbe Van Diest aan de basis van een paar hoekschoppen die iets te weinig gevaar opleverden.  KVC Westerlo bleef hoog druk zetten en was bij momenten echt gevaarlijk maar de bal rolde niet helemaal goed om een doelpunt te scoren.  De spanning bleef in de wedstrijd maar uiteindelijk kregen onze Kemphanen dan toch een zware pil te slikken door in de laatste minuut van de wedstrijd nog een tegendoelpunt te pakken.

Voor de zoveelste keer dit seizoen een dubbel gevoel, enerzijds jammer dat we geen 3 punten pakken, maar anderzijds kan dit team trots zijn op de manier waarop zij kunnen meedraaien op het hoogste niveau.  Ook deze wedstrijd was de tegenstander na de wedstrijd vol lof over de manier van voetballen van dit KVC Westerlo, en Charleroi was niet de enige deze heenronde.

Nu gaan we even in winterstop en kunnen de voorbereidingen op de examens starten.  Half januari gaan we er dan terug volop tegenaan in AA Gent.

Alvast een gezond en veilig eindejaar gewenst!

Eindstand: KVC Westerlo – Sp. du Pays de Charleroi

Ploegopstelling:

Rune Spinnoy, Bram Dillen, Lou Roten, Alexander Martinez, Owen Corten, Giel Meersmans, Breben Gotthold (77’ Gilles Berghmans), Xander Vandebosch (54’ Robbe Van Diest), Jarne Swerts (70’ Roan Peeters), Alexander Willems (70’ Junot Soudant), Christian Porcu, Door Lievens (NG)

Kaarten:

  • Gele kaart:
    • KVC Westerlo: 38’ Bram Dillen
    • du Pays de Charleroi: 78’ Melvyn Nininahazwe

Volgende wedstrijd:

Za 8 januari om 14u15: vriendschappelijk: KVC Westerlo – Lommel SK (Foodmaker)

Za 15 januari om 14u30: KAA Gent – KVC Westerlo, Warmoezeniersweg 8 te 9000 Gent (kunstgras)

NIEUWS

PARTNERS