U21: KEMPHANEN VERGETEN KLUS AF TE MAKEN

Voor de tweede week op rij slagen de Kemphanen er niet in om de zege over de meet te trekken. Tegen Lierse Kempenzonen kwamen ze niet verder dan een  2 – 2 gelijkspel.

Westerlo kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Op aangeven van Zion Buekers zag Daan Driesen zijn schot nipt naast het doel verdwijnen. Enkele minuten later zette Zion de kwikke Wally Fofana op weg naar doel. De Lierse keeper redde met de voet. De derde doelkans was bingo. Een corner van Daan Driesen belandde bij Kobe Lemmens die doorkopt op Bas Wouters die ook doorkopt op Wally die uiteindelijk de bal in doel kopte. 1 – 0.(18’)  Lierse kwam snel op gelijke hoogte via een onterecht toegekende strafschop. (speler gleed uit)1 – 1. (20’) Een schot van een bedrijvige Zion werd door de doelman in corner geduwd. Ook een poging van Zakaria Tassounte ging nog rakelings naast. Lierse sloeg genadeloos toe vlak voor de rust. Met één splijtende pas recht doorheen de Westelse defensie werd een Lierse speler afgezonderd voor doel. Doelman Pieter Caubergh zag de bal in zijn doel verdwijnen. 1 – 2. (43’) Meteen de ruststand.

Westerlo begon goed aan de tweede speelhelft en was onmiddellijk gevaarlijk via een kopbal van Zakaria, op aangeven van Daan Schoors (47’) en een schot van Daan Driesen nipt naast.(48’) Opnieuw hier was de derde kans bingo. Een strakke voorzet van Zion vanop links werd krachtig in doel gekopt door de goedgevolgde Wally Fofana. 2 – 2 (53’) Erop en erover dachten we, de Kemphanen hadden de flow nu te pakken. Niets was echter minder waar. Het Westels voetbal verwaterde stilaan. Een doorbraak van Wally, op snelheid, werd nog net voor doel afgeblokt.(62’). Lierse kwam beter in de wedstrijd en speelde de bal vlotter rond. Er sloop zenuwachtigheid en onnauwkeurigheid in het Westels spel. Teveel lange ballen vooruit kwamen niet aan, veel tweede ballen gingen verloren. Nog eenmaal kende de wedstrijd een grote opwinding bij een fout op Wally. Terecht claimde iedereen een strafschop toen Wally binnen de grote backlijn van de sokken werd gelopen.(77’). De scheidsrechter deed echter of zijn neus bloedde. Lierse was tevreden met het gelijk spel en begon in de slotfase aan tijdwinst te denken. De Kemphanen kwamen niet meer tot scoren. Gezien het aantal kansen had een overwinning er zeker ingezeten.

Net als vorige week verliezen de Kemphanen opnieuw twee kostbare punten en kunnen ze zichzelf niet belonen. Hopelijk ook hier, derde keer goede keer. Het moet dan maar gebeuren in Moeskroen.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Yasser Chickhi, Daan Schoors, Kobe Lemmens, Zion Buekers, Zoran Pelic, Rouben Nguyen (71’ Lucas Thiels), Bas Wouters, Wally Fofana, Daan Driesen (71’ Zidan Van Baelen), Zakaria Tassounte (86’ Lars Neyens), Jason Janssens (NG), Jaro Brabants (NG), Leo Agius (NG)

Gele kaarten : Zakaria Tassounte (76′)

Volgende wedstrijd :

Ma 6 december : RE Moeskroen U21 – KVC Westerlo U21 om 19.30u : Adres : La Malsence – Futurosport – Terr.1(Synthetisch) – Rue Barrière Leclercq, 13 – 7711 Dottignies (2720) – Tel : 056/86.08.60

NIEUWS

PARTNERS