U21: KEMPHANEN GEVEN ZEGE WEG

Na een mindere eerste speelhelft  op Kortrijk en een knappe remonte in de tweede, lieten de Kemphanen de zege uiteindelijk nog ontglippen in de slotfase van de wedstrijd. Een defensieve blunder werd koel afgestraft, de wedstrijd eindigde op een 3 – 3 gelijkspel.

Kortrijk kwam vrij vroeg op voorsprong na te slap verdedigen van Westerlo. 1 – 0 (8’) Direct hierop besloot Halim Kaygan een Westelse aanval, op voorzet van Lucas Thiels, nipt naast het Kortrijkse doel. (9’) De Kemphanen speelden vrij zenuwachtig en te onnauwkeurig. Daan Driesen probeerde het van op afstand. Zijn schot vloog over. Kortrijk wist de score verder uit te bouwen. Een aanval over rechts gevolgd door en voorzet voor doel werd eerst tot tweemaal toe gered door doelman Jitse Vandermotten. De derde rebound  van Kortrijk belandde uiteindelijk toch in doel. 2 – 0 (35’) De Westelse reactie volgde vrij snel. Een vrije trap van Daan Driesen belandde in de voeten van Wally Fofana die binnen knalde. 2 – 1 (43’) Ruststand 2 – 1.

We zagen een beter KVC in de tweede speelhelft. Vrij snel werd de stand op 2 – 2 gebracht. Rouben Nguyen trok mee ten aanval, kapte zich mooi  vrij binnen de grote backlijn en besloot naast de Kortrijkse goalie in doel. (52’) Een schot van de ingevallen Bas Wouters was te zwak om de Kortrijk keeper te verontrusten. Hij lag echter wel onrechtstreeks aan de basis van de derde Westelse treffer. Een prima getrapte corner van Rouben Nguyen werd door Bas op doel gekopt. Met veel moeite wist de doelman zijn kopbal nog af te weren maar Halim Kaygan stond op de juiste plaats om de rebound binnen te koppen. 2 – 3 (70’) Westerlo had de wedstrijd in handen, de overwinning lag voor het grijpen maar toch liep het nog fout. Het typeert dat de Kemphanen in het laatste kwart van de wedstrijd nog tegen 5 gele kaarten aanliepen en uiteindelijk de zege nog uit handen gaven na een stevige blunder in minuut 87. ( 3 – 3)Dit doelpunt zadelde de Kemphanen met een serieuze kater en frustratie op en had op een meer volwassener manier ten allen tijde vermeden kunnen worden.

Een serieuze les voor de toekomst zeker met het oog op  de ¼ kwartfinale van de Beker van België U21 wanneer er opnieuw zal gespeeld worden tegen dit KV Kortrijk.

Ploegopstelling :

Jitse Vandermotten, Rouben Nguyen, Daan Schoors, Yasser Chickhi, Zion Buekers (76’ Jaro Brabants), Zoran Pelic, Lucas Thiels (63’ Zidan Van Baelen), Zakaria Tassounte (67’ Bas Wouters), Halim Kaygan, Daan Driesen, Wally Fofana, Mattice Snellings (NG)

 Gele kaarten :  Bas Wouters (71’), Daan Schoors (74’), Halim Kaygan (84’), Jitse Vandermotten (87’), Daan Driesen (88’)

Volgende wedstrijd :

Ma 29 november : KVC Westerlo U21 – Lierse Kempenzonen U21 om 20.00u : C-veld

NIEUWS

PARTNERS