U21: ZEGE OP KARAKTER

Op basis van karakter en een betere tweede speelhelft boekten de Kemphanen een krappe overwinning tegen een goed Waasland Beveren. Het werd  1 – 0.

Gedurende de eerste speelhelft was Waasland Beveren de beter voetballende ploeg. De eerste Westelse dreiging kwam er via twee scherpe corners van Daan Driesen waarop de W.Beveren doelman gepast reageerde en de bal in corner kon weren. (10’) Kort daarna was een schotje van Halim Kaygan, op aangeven van Zakaria Tassounte , te zwak om de doelman te verontrusten. Doelman Pieter Caubergh, terug na een langdurige kwetsuur, hield zijn ploeg overeind met een knappe voetveeg op een snelle counter van W.B.  Beveren  voetbalde vinnig  en maakte het de Kemphanen knap lastig. Tot echt uitgespeelde doelkansen kwamen ze echter niet. De Kemphanen daarentegen speelden  te krampachtig en te slordig in de opbouw. Teveel werd de lange bal vooruit gezocht.  Ruststand  0 – 0.

De tweede speelhelft kende aanvankelijk eenzelfde spelverloop. Een kopbal van Bas Wouters op doel werd gemakkelijk door de doelman geplukt. En plots gebeurde het !! Een balrecuperatie door Yasser Chickhi achteraan bracht een  snelle counter op gang. Yasser speelde recht vooruit, dwars door het centrum, Zakaria Tassounte aan, die op zijn beurt Wally Fofana vond. Wally ontweek nog een verdediger en knalde de bal mooi in doel. 1 – 0. Een counter volgens het boekje die binnen de zes seconden mooi werd afgerond. De Kemphanen leken bevrijd door dit doelpunt, tankten vertrouwen en werden nu de dominerende ploeg  Het voetbal werd beter en bij momenten zagen we opnieuw enkele leuke combinaties. Waasland Beveren was duidelijk onder de indruk van deze opdoffer. Doelman Pieter moest nog éénmaal vol aan de bak op een afgeweken schot van Beveren. In het slot van de wedstrijd verhinderde de W.Beveren doelman nog twee Westelse doelpogingen. Hij pareerde eerst een schot van Zion Buekers en in de rebound duwde hij het schot van Rouben Nguyen in corner.  Hier was de  2 – 0 kortbij. Op basis van de betere tweede speelhelft, tegen een nochtans goed voetballend Waasland Beveren, verdiende KVC Westerlo de overwinning.

Ploegopstelling :

Pieter Caubergh, Yasser Chickhi, Daan Schoors, Kobe Lemmens, Zion Buekers, Bas Wouters, Rouben Nguyen, Daan Driesen, Halim Kaygan (66’ Achille Youth), Zakaria Tassounte (80’ Zidan Van Baelen), Wally Fofana (74’ Zoran Pelic), Jason Janssens (NG), Wannes Van Elsen (NG), Jaro Brabants (NG)

Volgende wedstrijd :

Di 16 november : KVC Westerlo U21 – K.A.A.Gent U21 : Vriendschappelijk : 20.00u C-veld

NIEUWS

PARTNERS