U21: KEMPHANEN GAAN DOOR IN BEKER U21

In een spannende wedstrijd trokken de Westelse U21 pas in de tweede verlenging het laken definitief naar zich toe en klopten Lierse Kempenzonen met 3 – 0.

De eerste dreiging van de wedstrijd kwam van Westerlo. Een vrije trap van Daan Driesen werd door de Lierse keeper gepakt. Kort hierna kopte Kobe Lemmens  een vrijschop van Daan voorlangs. De grootste kans was voor Daan Schoors op opnieuw een vrije trap van Daan D. Hij kopte de bal echter recht in de handen van de keeper. Ruststand  0 – 0.

De tweede speelhelft kende eenzelfde spelverloop. Pogingen van Jaro Brabants en Wally Fofana gingen nipt naast of over het doel. Doelman Jitse Vandermotten reageerde alert op een vrije trap van Lierse. Hij keerde het schot in corner. In het slot van de tweede speelhelft kopte Leo Agius nog een goede kans nipt over doel, na en prima voorzet van Lucas Thiels. De wedstrijd eindigde onbeslist.

Verlengingen of strafschoppen zouden nu  het resultaat bepalen. De eerste verlenging leverde het verlossende doelpunt voor de Kemphanen op. Een strak gezette corner van Zion Buekers werd voor doel  binnen geknikt door Daan Schoors. 1 – 0 (98’) Een schot van Zoran Pelic ging nipt naast. In de tweede verlenging zette Lierse Kempenzonen alles op alles en trok massaal ten aanval. Westerlo bleef rustig en loerde  op de counter. Op aangeven van Leo Agius kon Bas Wouters met een krachtig schot de Lierse keeper te grazen nemen. 2 – 0.( 108’) Dit was de uppercut voor de bezoekers. De vermoeidheid begon parten te spelen. Een snelle uitgevoerde counter leverde nog de 3 – 0 op. Kobe Lemmens speelde in op Leo die op zijn beurt Halim Kaygan de diepte injoeg. Voor doel legde Halim de bal mooi af naar de volledig vrijstaande Bas die maar in te tikken had. 3 – 0.(110’) Halim kreeg zelf ook nog een doelkans maar vond de Lierse keeper op zijn weg. Verdiende overwinning voor de Kemphanen.