U16 Sp. du Pays de Charleroi – KVC Westerlo

Na de deugddoende overwinning tegen KAA Gent stond op de 3e speeldag een uitwedstrijd op het programma tegen Sporting du Pays de Charleroi dat na 2 wedstrijden nog steeds puntenloos was.

Charleroi begon het beste aan de wedstrijd, maar echte kansen leverde dit niet op. Een paar diepe ballen werden makkelijk onschadelijk gemaakt door een attente Door Lievens. Naarmate de wedstrijd vordert komen de Kemphanen beter in de wedstrijd. Na 10 minuten krijgen we een eerste kans voor de Kemphanen, maar de voorzet van Jarne Swerts is makkelijk te plukken voor de thuisdoelman. Even later krijgen we een mooie aanval te zien van de Kemphanen, maar het schot van Breben Gotthold waait hoog over. Na een half uur spelen een mooie combinatie bij de thuisploeg, maar doelman Door Lievens staat op de juiste plaats. Met de rust in zicht krijgt de thuisploeg een hoekschop. De bal wordt weggekopt in de voeten van een tegenstander. Het schot verdwijnt net naast doel. Op slag van rust nog een goede kans voor KVC Westerlo, maar het schot van Kerem Erbay gaat voorlangs. We gaan rusten met een logische 0-0 op het bord.

Bij aanvang van de tweede helft gaat KVC Westerlo hoger druk zetten op de verdediging en dit levert al snel een grote doelkans op. De bal komt voor de voeten van Junot Soudant, maar de doelman kan nog net bij de bal. KVC Westerlo blijft hoog druk zetten en door slecht uitvoetballen van Charleroi komt de bal bij Alexander Willems, die niet twijfelt en de 0-1 op het bord zet. Charleroi gaat nu op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Door Lievens dient zich helemaal te strekken om een goed schot onschadelijk te maken. Vlak erna krijgt de thuisploeg een vrije trap. Onze doelman kan de bal klemmen en wacht volgens de scheidsrechter te lang om de bal opnieuw in het spel te brengen. De thuisploeg krijgt  een vrije trap in het strafschopgebied, maar dit levert geen doelkans op. Een minuut later dient Jarne Swerts de bal nog net voor de lijn wegtrappen. In minuut 65 kan Charleroi de bal voorzetten vanop links en een aanvaller kan de bal van kortbij in doel koppen (1-1). Charleroi wil de 3 punten thuis houden, maar verder dan een puntendeling komen ze niet meer.

Einduitslag: Sp. du Pays de Charleroi – KVC Westerlo: 1 – 1