U16: KVC Westerlo – KAA Gent 28 augustus

Na de nipt verloren wedstrijd op het veld van Zulte-Waregem kregen we op de 2e speeldag KAA Gent op bezoek dat vorige week OHL versloeg met 3-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, maar de bal verdween naast het doel. In de 3e min wijkt een diepe bal af en komt bij Alexander Willems die de bal over de bezoekende doelman tegen de netten trapt (1-0). Na 6 minuten krijgen de Buffalo’s een reuzekans. De bal wordt vanop de achterlijn achteruit gelegd en de Gentse aanvaller schiet de bal hoog over het lege doel. Hier komen we goed weg. Een minuut later komt de bal plots bij Alexander Willems terecht die de doelman uit zijn doel ziet staan en de bal vanuit de middencirkel tegen de netten schiet (2-0). In de 10e minuut weer een grote kans voor de bezoekers, maar weer wordt de bal hoog over het lege doel getrapt. Vanaf nu is het Gent die de beste kansen krijgt. In de 21e minuut wordt de bal diep gespeeld, een goed uitgekomen Rune Spinnoy redt met de voet. In de 24e min wordt de bal slecht ingespeeld door onze doelman, de Gentse speler neemt het cadeau in dank aan en lobt de bal over Rune in doel (2-1). Gent voert de druk op, op zoek naar de gelijkmaker. Na 30 minuten spelen valt die gelijkmaker, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. De Gentse aanvalsgolf houdt aan de, maar de Westelse muur wordt niet gesloopt. We gaan rusten bij een 2-1 stand.

In de tweede helft blijft Gent de druk opvoeren, maar een goed keepende Rune Spinnoy houdt de netten schoon. In de 48e minuut dient hij zich toch gewonnen te geven. Een voorzet vanop rechts wordt eerst nog weggewerkt door Bram Dillen, maar een Gentse aanvaller staat op de juiste plaats om alsnog de gelijkmaker in doel te trappen. De Gentse kansen blijven zich opstapelen. In de 52e minuut toch nog eens onze Kemphanen, Giel Meersmans onderschept de bal, speelt Breben Gotthold vrij, maar deze besluit te zwak. In de 55e minuut krijgen de Kemphanen een vrij trap. Giel Meersmans zet zich achter de bal, maar de keeper duwt de bal in hoekschop. Giel Meersmans brengt de bal voor doel en de vrijstaande Bram Dillen trapt de 3-2 op het bord. In minuut 63 krijgen onze Kemphanen nog eens een vrij trap net buiten het eigen strafschopgebied. Doelman Rune Spinnoy stuurt met een verre bal Alexander Willems richting doel die de bal in één tijd naast de doelman plaatst (4-2). Vanaf nu is het al Gent wat de klok slaat. In minuut 67 wordt de bal voorgezet vanop rechts, de inlopende aanvaller kopt de bal mooi naar de hoek, maar onze doelman kan de bal nog uit het doel houden. In de 73e minuut leveren de Gentse aanvallen een strafschop op na een lichte trekfout van Alexander Martinez. Onze doelman kiest de verkeerde hoek en de aansluitingstreffer is een feit (4-3). In de 79e minuut verovert de ingevallen Junot Soudant de bal. Xander Vanderbosch speelt de eveneens ingevallen Robbe Van Diest aan die, randje buitenspel, alleen op doel mag gaan. Robbe laat deze kans niet liggen en stelt de overwinning veilig (5-3). De bezoekers hadden het meeste balbezit en hadden de meeste kansen, maar de veel efficiëntere Kemphanen hielden de 3 punten thuis.

Einduitslag: KVC Westerlo – KAA Gent: 5 – 3